Komentara: 0
Pregleda: 3021

Ambasadori Danske, Švedske i Norveške u poseti Subotici

17.02.2011. u 22:19h
Izvor: RTV Yueco
Ambasadori Danske, Švedske i Norveške u poseti Subotici

Gradonačelnik Subotice, Saša Vučinić primio je ambasadore Danske, Švedske i Norveške. Teme razgovora bile su privredna saradnja i potencijalne investicije. Ambasadorima su predstavljene mogućnostima ulaganja i razvoja turizma na Paliću, kao i angažovanje na poboljšanju kvaliteta životne sredine.

Gradonačelnik Subotice je istakao da je ovo prvi susret na kome je ambasadore upoznao sa mogućnostima za investiranje u grad. Pored toga, upoznao je ambasadore sa ekološkim programima i šta se sve radi na polju poboljšavanja energetske efikasnosti.

Ambasadori Švedske, Danske i Norveške prvi put su posetili Subotici. Švedski ambasador je istakao da ne smatra da je Srbija zemlja sa visokim stepenom rizika za ulaganja, a tome govori u prilog da 70 firmi već posluje u Srbiji i u planu je da se u Beogradu otvori Ikea.

Gradonačelnik je istakao da ostvaruje svoje obećanje da će što više predstavnika ambasada posetiti Suboticu i da će im biti predstavljeni programi ekonomskog razvoja i mogućnosti za investiranje. Subotica je grad koji teži standardu navedenih zemalja, kao i vrednostima po poimanju ljudskih prava.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3021
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.