Komentara: 8
Pregleda: 3794

Ambasador Rusije u poseti Subotici

27.10.2011. u 21:27h
Izvor: RTV Yueco
Ambasador Rusije u poseti Subotici

Saradnja Ekonomskih fakulteta iz Srbije i Rusije kroz konkretne projekte može poboljšati ekonomsku saradnju dve zemlje, izjvio je u Subotici ambasador Ruske federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin. On je održao i predavanje studentima na fakultetu i svim zainteresovanima, ali i želeo da čuje njihovo mišljenje o trenutnoj ekonomskoj saradnji dve zemlje. Ambasador je podravio odluku fakulteta da otvori odeljenje na jugu Srbije.

Ambasador Ruske federacije održao je predavanje studentima Ekonomskog fakulteta i svim ostalim zainteresovanima na temu ekonomske situacije u Rusiji, sa osvrtom na saradnju sa drugim zemljama među kojima je Srbija. Ambasador je ocenio da je ekonomska saradnja jedan od najboljih vidova trenutne saradnje između dve zemlje, a predavanje je iskoristio i da čuje mišljenje studenata o toj saradnji.

Dekan Ekonomskog fakulteta upoznao je prilikom prijema ambasadora sa uspostavljenom saradnjom sa Ekonomskim fakultetom u Omsku, kao i sa činjenicom da sutra počinje akademska godina na odeljenju fakulteta u Bujanovcu, čime daju doprinos stabilizaciji stanja na jugu Srbije.

Ambasador Konuzin je kasnije položio vence na spomenik palim Crvenoarmejcima. Nakon toga je u Subotici održao i sastanak sa Udruženjem ratnih i mirnodopskih bojnih invalida.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 3794
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

ekonomski fakultet u bujanovcu

ambasador rusije

aleksandar konuzin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.