Komentara: 6
Pregleda: 2948
Foto

Ambasador Japana u Srbiji posetio Suboticu - investicioni potencijal grada jedna od tema sastanka

02.11.2022. u 14:27h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Japana u Srbiji, Takahiko Kacumata boravio je u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu i tom prilikom se sastao sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem. Oni su, između ostalog, razgovarali o mogućnostima za poboljšanje poslovnih i ekonomskih veza upravo na ovom području.
Ambasador Japana u Srbiji posetio Suboticu - investicioni potencijal grada jedna od tema sastanka

Investicioni potencijal Subotice i ovog područja centralna je tema današnjeg sastanka koji je održan u Zelenoj sali Gradske kuće.

- Razgovarali smo o većem prisustvu japanskih kompanija na ovom području, kao i o njihovom investiranju u Suboticu. Pričali smo o proširenju Slobodne zone Subotica na Sentu i Kanjižu, za šta su iskazali zainteresovanost privrednici koji tamo posluju, a među kojima je i "Japan Tobacco International". Bilo je reči i o spoljnotrgovinskoj robnoj razmeni našeg regiona i Japana. Po podacima Regionalne privredne komore Severnobačkog okruga, ta razmena prošle godine iznosila je 19,2 miliona dolara, što je skoro 46 odsto više nego 2020. Pomaka ima, ali i prostora za još intenzivniju ekonomsku saradnju - kazao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić i dodao da su gostima, uz privredne i ekonomske potencijale, predstavljeni i turistički, odnosno kulturni potencijali grada.

Ambasador Japana u Srbiji posetio Suboticu - investicioni potencijal grada jedna od tema sastankaAmbasador Japana, Takahiko Kacumata ocenio je razgovore u Gradskoj kući kao veoma plodonosne.

- Srbija i Japan imaju jednu međuvladinu saradnju koja se, pre svega, ogleda u investiranju japanskih kompanija ovde, poput kompanije "Nidek" u Novom Sadu i kompanije "Toyo tires" u Inđiji. Kroz današnje plodonosne razgovore sa rukovodstvom Grada Subotice upravo je bilo reči o mogućnostima za poboljšanje poslovnih i ekonomskih veza baš na ovom području - izjavio je Kacumata.

Ambasador Japana u Srbiji posetio Suboticu - investicioni potencijal grada jedna od tema sastankaBakić i Kacumata su podsetili da je ovo godina u kojoj Srbija i Japan obeležavaju 140. godišnjicu saradnje i dobrih odnosa između dve zemlje. 

- Želeo bih da zahvalim ljudima u Subotici i celoj Srbiji na dugoročnoj saradnji i ljubavi prema Japanu i to je osnova na kojoj želimo da gradimo buduće odnose - poručio je ambasador Kacumata - Današnja poseta ima poseban značaj i težinu, naše dve zemlje slave 140 godina prijateljskih, političkih, društvenih i ekonomskih odnosa. Prekretnica u razvoju bilateralnih i ekonomskih odnosa između Srbije i Japana svakako je sastanak predsednika naše zemlje Aleksandra Vučića i pokojnog premijera Japana, Šinzo Abea koji je realizovan 2018. godine u Beogradu - zaključio je gradonačelnik Bakić.

Izvor: Subotica.com
Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana Prijem gradonačelnika Bakića za ambasadora Japana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2948
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

ambasador japana

stevan bakić

zelena sala

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.