Komentara: 9
Pregleda: 3456

Ambasador Indonezije posetio Suboticu

15.05.2012. u 19:34h
Izvor: SuMedija
Ambasador Indonezije u Srbiji Samuel Samson boravio je danas u zvaničnoj poseti Subotici. Njega je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Subotice Saša Vučinić sa saradnicima, a razgovaralo se o modalitetima saradnje ove dalekoistočne zemlje i Srbije.
Ambasador Indonezije posetio Suboticu

"Otvorili smo set novih tema između dve zemlje, ali i Indonezije i Subotice kao grada koji je najviše ekonomski napredovao u prethodnom periodu. Disproporcija u veličini dve zemlje je ogromna, ali je istorija dobrih odnosa dugotrajna i utemeljena na iskrenom prijateljstvu. Prezentovali smo potencijale postojeće privrede, mogućnosti za dalju ekonomsku saradnju i zamolili smo ambasadora da ima na umu Suboticu u razgovorima između dve države po pitanju ulaganja. S tim u vezi, dogovoreno je da u narednom periodu Suboticu poseti i jedna delegacija privrednika" - rekao je gradonačelnik Vučinić.

Ambasador Indonezije posetio Suboticu

Ambasador Samson je posetio Slobodnu zonu Subotica i Privrednu zonu Mali Bajmok, gde su ga domaćini upoznali sa subotičkim investicionim potencijalima i pogodnostima koje investitori uživaju ukoliko se odluče da investiraju u gradu. Ambasador Samson i gradonačelnik Vučinić dogovorili su i da u narednom periodu jedna privredna delegacija dođe u posetu Subotici.

Ambasador Indonezije posetio Suboticu

"Nadam se da će naša saradnja u budućnosti biti uspešna, posebno u sektoru ekonomije. U narednom periodu trebamo da se koncentrišemo na poboljšanje trgovinskih veza Indonezije i Srbije. Jedan od primera je naše učešće na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Pored toga, treba razmatrati i mogućnosti investiranja, a Subotica jeste grad u kojem treba investirati, gde nas najviše interesuje oblast poljoprivrednih proizvoda."

Pored privrednih, razgovaralo se i o razmeni učenika, stipendijama Indonezije za studente, kao i o kulturnoj razmeni studenata.

Ambasador Indonezije posetio Suboticu

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3456
Povezane teme

Saša Vučinić

privredna zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.