• Pregleda: 3723

Ambasador Crne Gore u Srbiji u dvodnevnoj poseti Subotici

Ambasador Crne Gore u Srbiji, njegova ekselencija Igor Jovović, u dvodnevnoj je poseti našem gradu. U toku dana, posetio je fabriku "Pionir", Regionalnu privrednu komoru, kao i Udruženje Crnogoraca Subotice.
Ambasador Crne Gore u Srbiji u dvodnevnoj poseti Subotici

Predsednik Regionalne privredne komore Subotica, Slobodan Vojinović istakao je da je bilo reči o tome kada i kako da se renovira železnica kako bi se više koristili potencijali za ovaj prostor i ovu privredu kada je u pitanju Barska luka, zatim u kojoj su fazi autoputevi, do kad i kad će se rešavati dvojna državaljanstva.

Ono što je najviše interesovalo privrednike je to da se definitivno mora uspostaviti platni promet između Srbije i Crne Gore, dodao je Vojinović. Ambasador Crne Gore u Srbiji, njegova ekselencija Igor Jovović rekao je da su ekonomski odnosi između Srbije i Crne Gore dobri, i istakao da je po njima, interes fokusiran na svu onu saradnju koja u ovom trenutku već postoji. Robna razmena između našeg regiona i Crne Gore, za prvih 9 meseci ove godine, iznosi 30 miliona dolara.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Suzana Gagić

povezane teme

5
Suboticanin Odgovori
Sta???
Formirace novu Jugoslaviju???
Ili Djukanovic organizuje novi trafik cigareta kao u vreme sankcija???
Karadzica nema da doceka svoju bracu???
Sto ambasador nije posetio 29Novembar da vidi sta mu je zemljak napravio kao stetu
SuperHik Odgovori
Sada bi red bio da i mi u skorijoj budućnosti pošaljemo naše vitezove vinskog reda u višednevnu posetu u Crnu Goru da pregovaraju malo sa njima o mogućnostima sadnji plantaža maslina, smokvi i kiwija u našem kraju, i masovnog uzgoja ovaca u Subotici.
uvek u pravu Odgovori
Da li je ova ekselencija tražila dramu na crnogorskom jeziku kao i ona od pre neki dan i da li mu je prilikom dočeka svirala himna? A što se tiče te robne razmene verovatno je na debelu štetu Srbije tj. našeg regiona sve dok nas bude zastupao Vojinović, saplemenik ove "ekselencije".
Vlada Odgovori
Sastaste li se- s e r d a r i ? A razmotriste li mogucnost za priznavanje ove regije (ala KiM)? Ili je njegova e k s e l e n c i ja rekla "POLAKO-prvo Sandzak,vala nam je blizi"!!
Vlada Odgovori
Bozija ti je vjera,a jel' ti cekas da djetic iz 29 Novembra isprati njegovu ekselenciju za CG PA DA POCNES OBJAVLJIVAT KOMENTARE?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.