Komentara: 7
Pregleda: 5035

Ambasador Crne Gore posetio Suboticu

23.11.2013. u 11:20h
Izvor: subotica.rs
Gradonačelnik Subotice Jene Maglai, predsednik Skupštine grada prof. dr Radmilo Todosijević i zamenik gradonačelnika Tomislav Veljković primili su juče ambasadora Crne Gore u Republici Srbiji Igora Jovovića.
Ambasador Crne Gore posetio Suboticu

Gradonačelnik Maglai je, nakon sastanka u Zelenoj sali Gradske kuće, rekao da se razgovaralo o budućoj saradnji Subotice i lokalnih samouprava u Crnoj Gori.

- Drago nam je da je u okviru posete severu Vojvodine ambasador našao vremena da poseti Suboticu i da se konkretno upoznamo sa nekim pitanjima za koje Republika Crna Gora smatra da su bitna, a da, s druge strane, razmotrimo i našu moguću saradnju koja se odnosi na pružanje određene podrške Udruženju Crnogoraca i pripadnicima crnogorskog naroda. Mislim da smo imali veoma dobar razgovor, sa konkretnim stvarima. Oko nekih smo se i dogovorili i naša obaveza je da to u budućnosti i ispoštujemo, istakao je Jene Maglai.

Čestitajući najpre novom rukovodstvu grada na imenovanju, ambasador Jovović je ocenio da su odnosi Srbije i Crne Gore poboljšani u poslednjih godinu i po dana, otkad je uspostavljena nova vlast u Srbiji.

Ambasador Crne Gore posetio Suboticu

– Odnosi između naše dve zemlje znatno su intenzivirani i nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti nove uspehe u međusobnoj saradnji. Sa obe strane se intenzivno i vrlo sinhronizovano deluje da se još više razvije putna i železnička infrastruktura dve zemlje i da se, isto tako, vazdušni saobraćaj učini jeftinijim i efikasnijim. To će stvoriti nove uslove za veće zbližavanje između Crne Gore i Srbije, za bolju i češću komunikaciju među građanima i za obimniju i raznolikiju saradnju među privredama, kulturnim, naučnim i drugim institucijama, naglasio je ambasador Jovović.

On je izrazio zadovoljstvo onim što je video u Severnobačkom okrugu i Potisju, odnosno opštinama koje obuhvata Regionalna privredna komora Subotica.

- Privredna saradnja ovog regiona sa Crnom Gorom je vrlo intenzivna i ove godine će premašiti 30 miliona evra. Mi, isto tako, jako dobro znamo i prepoznajemo ljude sa ovoga područja koji kao turisti dolaze u Crnu Goru. Mislim da je to jedna činjenica koja nas obavezuje da pravimo nove korake na ekonomskom i drugom planu, rekao je ambasador Jovović.

Ambasador Crne Gore posetio Suboticu

U okviru dvodnevne posete severu Vojvodine, ambasador Igor Jovović juče je posetio fabriku „Pionir“, Regionalnu privrednu komoru i Udruženje Crnogoraca Subotice.

Izvor: subotica.rs
Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici Ambasador Crne Gore u dvodnevnoj poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5035
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

jene maglai

radmilo todosijević

svečani prijem

ambasador crne gore

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.