Komentara: 0
Pregleda: 2415
Foto

Ambasador Belorusije u oproštajnoj poseti Subotici

10.05.2017. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
Ambasador Belorusije Vladimir Čušev posetio je danas naš grad i, pored razgovora sa gradskim funkcionerima, prisustvovao je dodeli nagrada i diploma učesnicima Međunarodnog likovnog konkursa „Druži deca na planeti“.
Ambasador Belorusije u oproštajnoj poseti Subotici

Današnja poseta njegove ekselencije Čuševa, deseta po redu, bila je i oproštajna, jer uskoro odlazi sa funkcije ambasadora.

-Ovo je dirljiv trenutak za mene. Za svo ovo vreme uspeli smo da uspostavimo direktnu saradnju i partnerske veze u oblastima  trgovine, privrede, turizma, sporta, kao i humanitarne i obrazovne saradnje – istakao je ambasador Čušev. - Postoji velika pravna baza za saradnju naše dve zemlje i tako smo u protekle dve decenije potpisali 40 međuvladinih, međuregionalnih i drugih sporazuma. Važno je da ne sarađuju samo prestonice i vlade, već i drugi gradovi i regije i sa ponosom ističemo da smo pobratimili 15 gradova iz Srbije i Belorusije. Subotica i Brest imaju potpisan sporazum o saradnji i verujem da će se te naše veze još više ojačati.

Ambasador Belorusije u oproštajnoj poseti Subotici

U ime Grada Subotice domaćin je bio Veljko Vojnić, zamenik predsednika Skupštine grada, koji se zahvalio njegovoj ekselenciji na uspešnoj saradnji.

Međunarodni likovni konkurs dečjeg i omladinskog stvaralaštva „Druži deca na planeti“, organizovao je Nacionalni centar za dečiju i omladinsku umetnost ministarstva obrazovanja Republike Belorusije. Svoje radove poslala su i deca iz Srbije, iz Novog Sada, Kikinde i Subotice, koja su ostvarila zapažene rezultate.

Izvor: Subotica.com
Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici Ambasador Belorusije Vladimir Čušev u poseti Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2415
Povezane teme

veljko vojnić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.