Komentara: 1
Pregleda: 3135

Akcija Radio Subotice za decu u hraniteljskim porodicama

28.11.2011. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Akcija Radio Subotice za decu u hraniteljskim porodicama

Broj hraniteljskih porodica u Subotici ima trend porasta, kao i broj dece koja su u njima smeštena. Radi se o deci koja su iz raznih razloga ostala bez roditeljskog staranja, a u toku je humanitarna akcija zahvaljujući kojoj će i za ovu decu biti obezbeđeni novogodišnji paketići. Akciju “Paketić radosti” organizovala je Radio Subotica, a da sada je prikupljena polovina potrebnih sredstava kako bi i ovu decu obradovao Deda mraz.

Marija Stanković – Kuzmanović iz Centra za socijalni rad raspolaže sa podatkom da je trenutno u Subotici smešteno 231 dete bez roditeljskog staranja u 140 hraniteljskih porodica. Po njenim rečima, svaka porodica može postati hraniteljska, ukoliko ispunjava niz uslova, a korist je obostrana – deca se ne osećaju napušteno, a hranitelji imaju brojniju porodicu.

Ovu decu koja su bez roditeljskog staranja ostala iz brojnih razloga, ove godine obradovaće Deda mraz. U organizaciji Radio Subotice, u sklopu proslave rođendana ove medijske kuće, i uz podršku Centra za socijalni rad, u toku je akcija “Paketić radosti” koja ima za cilj prikupljanje sredstava za nabavku novogodišnjih paketića za ovu decu.

I broj dece i broj hranitelja imaju trend povećanja. Hranitelji dobijaju mesečnu nadoknadu, koja varira iz meseca u mesec, a deca mogu u porodici ostati do završetka školovanja – do 26-te godine. Tako u Subotici trenutno 14 studenata živi u hraniteljskim porodicama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3135
Povezane teme

Radio Subotica

centar za socijalni rad

akcija paketić radosti

deca bez roditeljskog staranja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.