Komentara: 0
Pregleda: 1210

Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

21.07.2021. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst Subotice i ovog leta organizuje akciju prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje, koja će se odvijati do sredine septembra u pet knjižara. U svakoj knjižari biće postavljene kutije za ovu namenu, u koje će sugrađani moći da odlože pribor i tako ga doniraju deci iz socijalno ugroženih porodica.
Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinje

Sugrađani dobre volje koji žele da uzmu učešće u ovogodišnjoj akciji "Humanost za nove školske pobede", to mogu da učine u knjižarama "Stil B" i "Mapa 5" (Štrosmajerova ulica), "ForA4" (Matka Vukovića  i Arsenija Čarnojevića), "Papir Commerce" (Trg republike) i "Čikoš promet" (Nade Dimić).

Ideja je da roditelji, koji kupuju školski pribor za svoju decu, odvoje nešto i za decu korisnike Narodne kuhinje, kojih trenutno ima 250, uzrasta od 2 do 18 godina - kaže Zoran Molnar, stručni saradnik Crvenog krsta Subotice.

Akcija prikupljanja školskog pribora za decu korisnike Narodne kuhinjeOvo je treća godina kako Crveni krst Subotice organizuje ovu akciju, a prošle godine je uz svesrdnu pomoć sugrađana i knjižara prikupljeno dovoljno školskog pribora da se 32 mališana iz socijalno ugroženih porodica, uzrasta od 1. do 3. razreda osnovne škole, kompletno opreme za početak školske godine.

Deca su dobila školske torbe napunjene školskim priborom, od svezaka i olovaka, preko lenjira, gumica i zarezača, do vodenih bojica i metalofona - poručuje Molnar.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1210

Povezane vesti

Povezane teme

crveni krst

crveni krst subotica

školski pribor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.