Komentara: 7
Pregleda: 2305

Akcija prikupljanja očuvanih telefona i tableta za učenike u potrebi

19.02.2021. u 14:37h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije "Vršnjaci vršnjacima: onlajn digitalne klupe", svi koji imaju očuvane pametne telefone i tablete, a više ih ne koriste, mogu da ih odnesu u Savremenu galeriju Subotica od utorka do subote u periodu od 10 do 18 časova i tako pomognu učenicima kojima ovi uređaji nedostaju za praćenje nastave.
Akcija prikupljanja očuvanih telefona i tableta za učenike u potrebi

Sprovođenje akcije u Subotici pomaže Udruženje građana "Klara i Rosa", iz kojeg objašnjavaju da je kriza izazvana korona virusom pokazala koliko nedostatak tehnike može da utiče na kvalitet života, te da mnogi učenici nemaju mogućnost da redovno prate onlajn nastavu ili da komuniciraju sa svojim drugarima.

- Na ovaj način ćemo omogućiti da telefon dobije produžen život i ne skuplja prašinu u fioci, a nekome olakšati praćenje nastave i ulepšati život - kažu iz UG "Klara i Rosa". - Potrebno je da telefon ili tablet bude očuvan, manje ogrebotine dolaze u obzir. Punjač je poželjan, ali ne i obavezan. Nakon što se prikupi određeni broj uređaja, oni će se podeliti preko grupe "Obrok za decu Subotice" koja je u kontaktu sa ugroženim porodicama u našem gradu i zna kojim mališanim su zaista potrebni.

Istraživanje koje je sprovelo Ministarstvo prosvete, na uzorku od 14.715 nastavnika, stručnih saradnika i direktora, pokazalo je da su među glavnim problemima sa kojima su se nastavnici suočavali prilikom realizovanja učenja na daljinu dostupnost resursa i tehnologija učenicima, kao i samim nastavnicima. Slične podatke pokazalo je i istraživanje Unije srednjoškolaca Srbije, prema kojem 37 odsto srednjoškolaca deli računar sa ukućanima, dok 14,7 odsto njih uopšte nema pristup računaru, uključujući telefone i tablete.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 2305
Povezane teme

savremena galerija subotica

udruženje građana klara i rosa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.