Komentara: 4
Pregleda: 1885

Akcija "Obrok solidarnosti" - nastavlja se i u 2022. godini

20.01.2022. u 13:14h
Izvor: Subotica.com
Akcija pomoći socijalno ugroženim Subotičanima u vidu pripreme i distribucije kuvanih obroka nastvalja se za vikend. Volonteri sada imaju novi prostor i mogu da nastave aktivnosti. Pozivaju se donatori koji žele da podrže njihov rad da to i učine uplatom na račun.
Akcija "Obrok solidarnosti" - nastavlja se i u 2022. godini

Združena akcija "Krov nad glavom" je samoorganizovani kolektiv koji se u Subotici okupio oko borbe protiv prinudnih iseljenja, izvršitelja i dužničkog ropstva, a borbu su proširili i protiv gladi i prehrambene nesigurnosti, koju sprovode u okviru akcije „Obrok solidarnosti“.

Aktivnosti kuvanja i podele obroka se finansiraju isključivo donacijama solidarnih građana, rad se zasniva, kako naglašavaju "na dobrovoljnoj bazi, međusobnoj saradnji i uvažavanju, koristeći svoje slobodno vreme". Iz tog razloga veoma je značajan doprinos volontera i svih ljudi dobre volje koji su do sada podržali naše napore.

Akcija "Obrok solidarnosti" - nastavlja se i u 2022. godini

Ukoliko želite da podržite njihov rad, novčane donacije možete uplatiti na dinarski račun: 200-3300070101029-06 (Primalac: Udruženje "Ekoslavija", Narodnog Fronta 11, Subotica).

Prvi deo akcije je sproveden od kraja 2020. i privremeno je okončana na leto prošle godine, avolonteri su kuvali i distribuirali tople obroke socijalno ugroženim građanima na teritoriji Subotice i prigradskih anselja.

- Od letos smo tražili prikladan prostor za kuvanje, s obzirom da smo se iz prostora "Mini Jugoslavija" morali iseliti. Taj problem smo sada rešili i za vikend nastavljamo - poručuju iz ZU "Krov nad glavom". - U narednom periodu fokusiraćemo se na naše najugroženije sugrađane, one koji najviše pate u prehrambenoj nesigurnosti, odnosno teškoća da se obezbedi dovoljno hrane da bi se zadovoljile osnovne prehrambene potrebe.

Akcija "Obrok solidarnosti" - nastavlja se i u 2022. godini

Kako ističu, do sada je 30 puta pripreman obrok, učestvovalo je približno isto toliko volontera koji su bili angažovani oko kuvanja i oko distribucije obroka. Tokom pripreme obroka upotrebljeno je 300 kilograma mesa, po 100 kilograma šargarepe, pasulja, kupusa i pirinča, luka, zatim 80 kilograma krompira, 50 kilograma graška i boranije, 20 litra ulja, 10 kilograma soli i paprike. Uz obrok, do sada je podeljeno i 1.000 vekni hleba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 1885
Povezane teme

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

obrok solidarnosti

pomoć socijalno ugroženima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.