Komentara: 4
Pregleda: 1243

Akcija "Obrok solidarnosti" - nastavlja se i u 2022. godini

20.01.2022. u 12:14h
Izvor: Subotica.com
Akcija pomoći socijalno ugroženim Subotičanima u vidu pripreme i distribucije kuvanih obroka nastvalja se za vikend. Volonteri sada imaju novi prostor i mogu da nastave aktivnosti. Pozivaju se donatori koji žele da podrže njihov rad da to i učine uplatom na račun.
Akcija "Obrok solidarnosti" - nastavlja se i u 2022. godini

Združena akcija "Krov nad glavom" je samoorganizovani kolektiv koji se u Subotici okupio oko borbe protiv prinudnih iseljenja, izvršitelja i dužničkog ropstva, a borbu su proširili i protiv gladi i prehrambene nesigurnosti, koju sprovode u okviru akcije „Obrok solidarnosti“.

Aktivnosti kuvanja i podele obroka se finansiraju isključivo donacijama solidarnih građana, rad se zasniva, kako naglašavaju "na dobrovoljnoj bazi, međusobnoj saradnji i uvažavanju, koristeći svoje slobodno vreme". Iz tog razloga veoma je značajan doprinos volontera i svih ljudi dobre volje koji su do sada podržali naše napore.

Ukoliko želite da podržite njihov rad, novčane donacije možete uplatiti na dinarski račun: 200-3300070101029-06 (Primalac: Udruženje "Ekoslavija", Narodnog Fronta 11, Subotica).

Prvi deo akcije je sproveden od kraja 2020. i privremeno je okončana na leto prošle godine, avolonteri su kuvali i distribuirali tople obroke socijalno ugroženim građanima na teritoriji Subotice i prigradskih anselja.

- Od letos smo tražili prikladan prostor za kuvanje, s obzirom da smo se iz prostora "Mini Jugoslavija" morali iseliti. Taj problem smo sada rešili i za vikend nastavljamo - poručuju iz ZU "Krov nad glavom". - U narednom periodu fokusiraćemo se na naše najugroženije sugrađane, one koji najviše pate u prehrambenoj nesigurnosti, odnosno teškoća da se obezbedi dovoljno hrane da bi se zadovoljile osnovne prehrambene potrebe.

Kako ističu, do sada je 30 puta pripreman obrok, učestvovalo je približno isto toliko volontera koji su bili angažovani oko kuvanja i oko distribucije obroka. Tokom pripreme obroka upotrebljeno je 300 kilograma mesa, po 100 kilograma šargarepe, pasulja, kupusa i pirinča, luka, zatim 80 kilograma krompira, 50 kilograma graška i boranije, 20 litra ulja, 10 kilograma soli i paprike. Uz obrok, do sada je podeljeno i 1.000 vekni hleba.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 meseca i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 1243
Povezane teme
socijalno ugroženi građani pomoć za socijalno ugrožene obrok solidarnosti pomoć socijalno ugroženima
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.