Komentara: 4
Pregleda: 2766

Akcija: "Mladi protiv grafitera"

24.08.2011. u 17:08h
Izvor: RTV Yueco
Akcija: "Mladi protiv grafitera"
Politehnička škola i grad Subotica pokrenuli su akciju “Mladi protiv grafitera” u kojoj će učenici ove škole, počevši od 1. septembra, krečiti fasade u užem centru grada, ukoliko na njoj bude ispisan bilo kakv grafit. Osim toga što će fasade bar jedno vreme biti uređene, pokretači akcije kažu da je veoma bitan edukativni faktor i iz tog razloga je potrebno uključiti što više omladine.

Dekorateri fasadnih i zidnih površina iz Politehničke škole učestvovaće u ovoj akciji, koja ima za cilj da održi fasade u centru grada uredne, kao i da učenici osete na svojoj koži koliko je teško urediti nešto što se za nekoliko sekundi uništi.
Mladi ljudi treba da osećaju odgovornost ponašanja prema onome što nam je ostavljeno u nasleđe, kao i prema onome što treba da ostave drugim generacijama. Održavanje fasada odnosi se samo na uži deo centra grada, bez obzira bila zgrada u privatnom vlasništvu, ili pod zaštitom grada.

U sklopu akcije pokrenuta je i inicijativa za sankcionisanje devastiranja zgrade grafitima. Pokretači akcije smatraju da pravljenje zakona protiv grafitera mora da preuzme Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i oni će biti odlučni u tome da do toga i dođe. Naravno, kada je reč o finansiranju uređivanja fasada, troškove će i dalje snositi Direkcija za izgradnju grada.
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2766
Povezane teme

grafiti

politehnička srednja škola

vandalizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.