• Pregleda: 2450

Akcija: "Mladi protiv grafitera"

Akcija: "Mladi protiv grafitera"
Politehnička škola i grad Subotica pokrenuli su akciju “Mladi protiv grafitera” u kojoj će učenici ove škole, počevši od 1. septembra, krečiti fasade u užem centru grada, ukoliko na njoj bude ispisan bilo kakv grafit. Osim toga što će fasade bar jedno vreme biti uređene, pokretači akcije kažu da je veoma bitan edukativni faktor i iz tog razloga je potrebno uključiti što više omladine.

Dekorateri fasadnih i zidnih površina iz Politehničke škole učestvovaće u ovoj akciji, koja ima za cilj da održi fasade u centru grada uredne, kao i da učenici osete na svojoj koži koliko je teško urediti nešto što se za nekoliko sekundi uništi.
Mladi ljudi treba da osećaju odgovornost ponašanja prema onome što nam je ostavljeno u nasleđe, kao i prema onome što treba da ostave drugim generacijama. Održavanje fasada odnosi se samo na uži deo centra grada, bez obzira bila zgrada u privatnom vlasništvu, ili pod zaštitom grada.

U sklopu akcije pokrenuta je i inicijativa za sankcionisanje devastiranja zgrade grafitima. Pokretači akcije smatraju da pravljenje zakona protiv grafitera mora da preuzme Ministarstvo za zaštitu životne sredine, i oni će biti odlučni u tome da do toga i dođe. Naravno, kada je reč o finansiranju uređivanja fasada, troškove će i dalje snositi Direkcija za izgradnju grada.
Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Always Ultra Odgovori
Kakva glupost! Jer, prvo ce ih mangupi pocastiti sa onim kultnim "dzaba ste krecili!", a drugo ne moze malo farbe da zaustavi urusavanje zgrade Muzicke, MESC-a , Lazara Nesica i drugih nekada (mozda opet u boljoj buducnosti) velicanstvenih fasada! Mladalacka naivnost ili malo jeftine demagogije, bojim se!!
Always Ultra Odgovori
Inace, dobro se secam kada je pre koju godinu lokalni sekretar za obrazovanje Slobodan Camprag obnovu najrusevnijih skola naveo kao priroritet. Njega od tadaq vise nismo culi, a Muzicka, MESC, Lazar se i dalje slobodno obrusavaju bez da je od "prioriteta" izgleda ostala i mrvica paznje i dinarcic ulaganja!!!
Ledenjak Odgovori
Nekako mi žao tih učenika Ispadne kao kazna za neštp što nisu skrivili . Bolje da nastave
da farbaju bolnicu ( gastro odeljenje su pristojno sredili ) Očigledno neko prikuplja političke poene preko ledja dece , bruka .
RADOVAN Odgovori
Prosto neverovatno -- paaaa,imajte bar malo orjentacije u vremenu i prostoru...Da ste ovo napisali recimo 01.09. pa nadalje,jos bih i mozda poverovao u opredeljenost ucenika da daju svoj doprinos ovom gradu...Moram prepisati citat:::"Politehnička škola i grad Subotica pokrenuli su akciju “Mladi protiv grafitera” u kojoj će učenici ove škole, počevši od 1. septembra, krečiti fasade u užem centru grada, ukoliko na njoj bude ispisan bilo kakv grafit. "...Sada vi meni recite ko je ovu akciju u ime ucenika pokrenuo,i ko je pitao ucenike da li se slazu sa akcijom u njihovo ime...Doklen cemo u ime politickih i svih drugih interesa licne prirode,da odlucivamo u ime drugih...Koliko god nije vaspitno predloziti ovo :::JA DA SAM NA MESTU TIH UCENIKA,ODBIO BIH BILO KOJE AKTIVNOSTI,JER IH NIKO NIJE NI PITAO...,moram ovako reagovati,jer upravo nije vaspitno to raditi sto se radi i zloupotrebljavati decu radi necijih interesa...-i u njihovo ime nazvati imenom akciju...Eeeee,moja pedagogijo....Pa,da-pored ostalog sto je navedeno,sigurno fali norma sati pojedinim nastavnicima,te da im se nebi smanjile plate ili neko ostao bez radnog mesta==kroz ovo se uvodi kategorija "drustveno korisnog rada" i dopunjava norma...ZA TU IDEJU STVARNO SKIDAM KAPU --KO SE DOSETIO...--ALI NE ZLOUPOTREBLJAVAJTE DECU...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.