• Pregleda: 4726

Akcija: Ispravno vozilo - bezbedno vozilo

Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda organizovaće od 24. do 29. juna akciju "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo".
Akcija: Ispravno vozilo - bezbedno vozilo

Kako se navodi u saopštenju, svi zainteresovani vozači u Srbiji u tom periodu moći će potpuno besplatno da provere tehničku ispravnost svojih vozila na preko 200 linija tehničkih pregleda.

"Apelujemo na vozače da se masovno odazovu, odvoje 30-ak minuta i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone", naglašava se.

U prethodnoj akciji u novembru 2012. godine, kako podseća AMSS, besplatno je pregledano preko 11.000 vozila od kojih je 36 odsto imalo neku neispravnost i to 36 odsto vozila neispravan kočioni sistem, 30 odsto neispravne sisteme osvetljavanja, a 13 odsto neispravan sistem za upravljanje.

Dodaje se da bliže informacije o ovoj akciji kroz koju AMSS nastoji da razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila, mogu se dobiti pred početak akcije u Operativnom centru AMSS na telefon 1987, na sajtu saveza ili kod saobraćajne policije.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

13
Milenko Odgovori
Kad ce akcija Ispravan kolovoz, bezbedan kolovoz? :)
darkrider tvrdi Odgovori
pozdravljam akciju,mozda je mogla i duze da traje. 0vom prilikom zelim da obavestim gospodu saobracajce da medju njima ima jedan automobil marke peugeot koji se krece po saobracaju jedno duze vreme sa neispravnim osvetljenjem.tacnije u desnom faru mu svetli samo pozicija.
ffilozoff Odgovori
Policajci,krenite od Vas samih,vezite pojas,ne pricajte mobilnim dok vozite,parkirajte po propisu,ne vozite brze od dozvoljenog,ne vozite zene na posao...ipak Vi platu dobijate iz budzeta koji se puni od nas !
vvv Odgovori
Neka vozila treba zapleniti i poslati na otpad, a vlasnicima pokloniti bicikl. Sto se tice svetala na kolima od kad je uveden novi zakon po kome moraju stalno da gore, menjam sijalice bar jedan put mesecno pogotovo leti jer se pregrevaju..
ekolog Odgovori
Podržavam Milenka.
cule Odgovori
Ispravno vozilo
je vozilo na tehnickoj kontroli podmiceno
sloba Odgovori
Rešite problem opasnih motora pa onda zezajte sirotinju sa starim autima.
lakumity103 Odgovori
Akcija: Bez bahatih vozača - bezbedan saobraćaj.
bukin Odgovori
@cule: Takvo vozilo je vozio kralj tomislav, mislim da se tako zvao.
ghostrider Odgovori
sloba,opasnih motora nema,samo opasnih i nesavesnih vozača u sve većem broju.
pisak Odgovori
podrzavam Milenka
ffilozoff Odgovori
P.S> zaboravih da kazem da je nasa saobracajna policija neskolovana za svoj posao,iskacu ispred auta ko muve,zaustavljaju na raskrsnicama i kruznim tokovima!
GRGO Odgovori
Volan,kočnice,svetla,stop svetla i migavci treba da je ispravno u svakom slučaju.Drugo je što dosta vozača napravi tehnički preko veze,nebitno dali vozi golva 4 ili našeg jugića.Ja sam nekada tako prelazio tehnički,mislim da to nije u redu,kao profi mislio sam meni se nemože ništa desiti jer ja pazim,sreća da se nije ništa desilo.pozdrav.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.