• Pregleda: 1408

Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Crveni krst Subotica, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice, i ove godine organizuje tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Humani Božić". Akcija će se održati u subotu, 14. decembra, od 8 do 11 časova u prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Za dobrovoljne davaoce i članove njihovih porodica, Služba za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja organizovaće preventivne preglede šećera i holesterola u krvi, dok će akciju, kao i svake godine, podržati i Udruženje pčelara "Pčela" koje će za sve učesnike obezbediti slatki doručak.

Ove godine podršku će pružiti i "Stara optika", koja će zainteresovanima omogućiti da besplatno prekontrolišu vid tokom trajanja akcije, a najmlađe članove porodica dobrovoljnih davalaca dočekaće i Deda Mraz sa poklonom.

Iz Crvenog krsta Subotica pozivaju dugogodišnje dobrovoljne davaoce, kao i one sugrađane koji to još nisu postali, da se pridruže ovoj humanoj akciji i postanu deo velike porodice dobrovoljnih davalaca krvi.

- Akcije dobrovoljnog davanja krvi ovakvog tipa imaju za cilj da povećaju rezerve krvi u periodu kad su potrebe veće, da promovišu davanje krvi u društvu, a isto tako da preventivnim pregledima stvorimo potrebu da cenimo svoje zdravlje kako bismo mogli da pomognemo drugima - poručuju iz Crvenog krsta Subotica.

Muškarci krv mogu dati četiri puta, a žene najviše tri puta u toku godine. Dobrovoljni davaoci mogu biti sve zdrave osobe starosti od 18 do 65 godina, koje imaju najmanje 50 kg i nisu malokrvne.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
Ja Odgovori
Zašto se na ovu vest stavi minus??? Evo, taj koji je to uradio, neka objasni nama jadnicima zašto.. Ne mora se predstaviti, samo molim već da neko objasni razlog minusovanja vesti o akcijama koje uopšte ne diraju te negativce, pošto ni ne učestvuju u njima već samo pljuju.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.