Komentara: 1
Pregleda: 2423

Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

13.12.2019. u 10:21h
Izvor: Subotica.com
Crveni krst Subotica, u saradnji sa Službom za transfuziju krvi Opšte bolnice, i ove godine organizuje tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Humani Božić". Akcija će se održati u subotu, 14. decembra, od 8 do 11 časova u prostorijama gradske organizacije Crvenog krsta.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Za dobrovoljne davaoce i članove njihovih porodica, Služba za unapređenje zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja organizovaće preventivne preglede šećera i holesterola u krvi, dok će akciju, kao i svake godine, podržati i Udruženje pčelara "Pčela" koje će za sve učesnike obezbediti slatki doručak.

Ove godine podršku će pružiti i "Stara optika", koja će zainteresovanima omogućiti da besplatno prekontrolišu vid tokom trajanja akcije, a najmlađe članove porodica dobrovoljnih davalaca dočekaće i Deda Mraz sa poklonom.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" sutra u Crvenom krstu

Iz Crvenog krsta Subotica pozivaju dugogodišnje dobrovoljne davaoce, kao i one sugrađane koji to još nisu postali, da se pridruže ovoj humanoj akciji i postanu deo velike porodice dobrovoljnih davalaca krvi.

- Akcije dobrovoljnog davanja krvi ovakvog tipa imaju za cilj da povećaju rezerve krvi u periodu kad su potrebe veće, da promovišu davanje krvi u društvu, a isto tako da preventivnim pregledima stvorimo potrebu da cenimo svoje zdravlje kako bismo mogli da pomognemo drugima - poručuju iz Crvenog krsta Subotica.

Muškarci krv mogu dati četiri puta, a žene najviše tri puta u toku godine. Dobrovoljni davaoci mogu biti sve zdrave osobe starosti od 18 do 65 godina, koje imaju najmanje 50 kg i nisu malokrvne.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2423
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

akcija davanja krvi

crveni krst

dom zdravlja subotica

transfuziologija opšta bolnica

humani božić

crveni krst subotica

Udruženja pčelara "Pčela"

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.