• Pregleda: 9565

Akcija 24-časovne kontrole brzine kretanja učesnika u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava saobraćajne policije, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, u aprilu, u toku jednog dana, sprovešće akciju „Blic maraton“, u kojoj će, tokom 24 sata, neprekidno biti angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija.
Akcija 24-časovne kontrole brzine kretanja učesnika u saobraćaju

Praksa evropskih zemalja, u kojima se ovakve akcije sprovode, je da u njih budu uključeni i građani, koji bi trebalo da ukažu koje su to lokacije na kojima, po njihovoj oceni, najčešće dolazi do kršenja propisa o brzini kretanja vozila u saobraćaju.

U skladu sa tom praksom, a imajući u vidu da je policija servis građana i da je otvorena za sve sugestije i predloge, Uprava saobraćajne policije poziva građane da najkasnije do 03. Aprila 2015. Godine, putem elektronske pošte ili telefona, saobraćajnoj policiji u područnim policijskim upravama, predlože mesta kontrole brzine kretanja vozila.

E - mail adrese i brojevi telefona saobraćajne policije po policijskim upravama dati su na sajtu Uprave saobraćajne policije, na stranici „kontakt“).

Tokom akcije biće angažovani svi raspoloživi uređaji za merenje brzine kretanja kojima raspolaže saobraćajna policija – ručni radari, radari u sistemima video nadzora i uređaji za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, tzv. „presretačima“.

Uređaji će beležiti video snimke i fotografije vozila koja se budu kretala brzinom većom od dozvoljene, nakon čega će vozači biti zaustavljani i sankcionisani za učinjeni prekršaj.

Ukoliko vozač koji prekorači brzinu ne bude zaustavljen na mestu kontrole, vlasniku vozila će biti dostavljena verodostojna isprava o prekršaju sa pozivom da plati propisanu kaznu ili da nadležnoj organizacionoj jedinici MUP - a dostave podatke o licu koje je učinilo prekršaj.

Sugestije građana biće uzete u obzir prilikom usmeravanja radarskih patrola.

Nepropisna i neprilagođena brzina kretanja vozila je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda, a posebno saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama. Naučna istraživanja širom sveta su pokazala da se smanjenjem brzine kretanja vozila za samo 1 km/h, rizik od nastanka saobraćajne nezgode sa nastradalim licima smanjuje za oko 3 odsto.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

22
poreznik Odgovori
Naravno, kada se dragi naši gastarbajteri vraćaju za uskrs vi spremate im "lep doček", da bude više para u budžetu jelda... umesto da isključite nepismene(!) vozače da ne kažem koje nacionalnosti uglavnom, koji su na ko zna kakv način stekli vozačku i pijandure-vozače odmah nakon izlaska vikendom iz diskoteke-kafane.... Ne! Vi ćete "24h maraton"...
ivan Odgovori
dok nas ne lupe po dzepu necemo se opametiti znam da ce mnogi biti protiv moga komentara ali razmislimo ugrozavamo sebe i druge narocito mladi bahati vozaci kojima brzinomer sluzi iskljucivo da se pohvale kojom su se brzinom kretali i da to objave na drustvenoj mrezi ne vodeci racuna o ostalim ucesnicima u saobracaju
građanin 2 Odgovori
akciju treba podržati uhvaćen na licu mesta, radarska kontrola sa naknadom pošiljkom ne, jer tu će biti nepoverenja i moguće manipulacije sluzbe policiji, upotreba mobilni telefona je svakidašnja pojava to treba isto sankcionisati, prometno ogledalo koje se nalazi na uglu ulice Milana Uskokovića i Jovana Mikića ponovo su mamima i tatina deca su razbili treba postaviti video nazor jer opasno ugrožava saobraćaj inače asvaltni put pored livade do krivine ulice 51 divizije je trkalište za automobile i za motocikliste kao i put novo izgrađeni put koji povezuje Teslino nasilje i majšanski put , vozači ga zovu put za izbor povreda smrti vozi se od 70 - 120 km , /proverite ili odobrite da bude više nesreća/, zahvalan na radu budućeg rada saobraćajne policije
pajac Odgovori
Tja... Bolje bi bilo da reše problem sa nepostojećim trepćućim svetlom na semaforima!
Krenuli su u otimačinu, a regulisanje saobraćaja nije propisno postavljeno od strane istih...
Bandapokvarena Odgovori
Iskreno, nikad nisu znali gde i kad da postave radar. Ja naprimer u 99% slucajeva postujem ogranicenja ali su semafori na jednom mestu, kuda svaki dan moram proci, tako namesteni da moram pozuriti ako hocu da uhvatim zeleni talas. Kontam da postave na tom mestu radar, vrlo brzo bi oborio onaj rekord od preko 100 prekrsaja
Gosn G aka Mister G Odgovori
Evo ja cu javno da ovde dam preporuku. Otidjite na Karadjordjev, ali vam nadlezni nece dozvoliti. Zasto? Zato da slucajno nebi zaustavili nekog kog ne biste smeli. Vidite (ni)je problem sto policajac primi crvenu da mi progleda kroz prste, al je veci problem kad nwko iz vrha primi nekoliko desetina hiljada evrica da propusti neki kamijoncic ili kombi. Zapitajte se malko o tome
nevin biciklista Odgovori
:)Nadam se da radar ne hvata bicikliste,posto nemam para za kaznu.Istina je to da brzina kretanja utice na rastojanje zaustavljanja..pogotovo nuznog,prinudnog zaustavljanja.Mozda bi trebala i akcija koja bi poboljsala to rastojanje zaustavljanja(bolji putevi,promisljeniji,korisniji urbanizam). I razmisliti zasto dolazi do tog koriscenja prinudnog zaustavljanja.Pa organizovati akciju vaspitanja svih ucesnika u saobracaju,a ne samo vlasnika motornih vozila.I izracunati koliko bi vozilo manje ispustalo stetnih materija u koliko bi se kretalo normalnom brzinom u uredjenoj okolini.A ne ovako brzinom guranja,metodom zakrcivanja saobracaja,zbog razbezanih pilica koji nevino ometaju normalan tok saobracaja.
ferrari Odgovori
Treba to sprovesti, ali da važi za SVAKOGA.... (i na tatini i mamini ćeri/sinova) i na zatamjene đžipove, mercedese, audija, itd,itd....
Kadlec Odgovori
Evo ja cu ovde, pa ako ima internet pismenih policajaca neka procitaju.
Lepo stnu u Maskima Gorkog i cepaju radarom, ako za 24 h ne zaustave barem 300 vozila onda pojma ne znaju. Ogranicenje 30 km/h a niko ne postuje.
Toliko od mene.
pista Odgovori
Ko i kada ce da krene sa kontrolom i KAZNJAVANJEM policicije koja,
* vozi preko propisane ogranicene brzine u naseljenom mestu
* vozi sluzbeno vozilo bez da veze pojas
* vozi svoje bliznje do obdanista i radnog mesta
* parkira na pesackom prelazu i zaustavlja vozila
* parkira na kruznim tokovima i krivinama i zaustavlja i kontrolise vozila
* parkira SLUZBENA VOZILA na nedozvoljenim mestima da bi u kaficu popila KAFU
* zaustavlja i kontrolise ucesnika u saobracaju a da na glavi nema OBAVEZNI deo uniforme KAPU
kada ce POLICAJAC DA PRESTANE da se
* zaustavljenom ucesniku u saobracaju pri kontroli obraca sa TI
* policajac zaustavljenom ucesniku u saobracaju obraca kao kriminalcu
* predstavi i da pojasni razlog zaustavljanja i kontrolisanja ucesnika u saobracaju
* udostoji da postuje ocigledne razlike u godinama kontrolisanog ucesnika u saobracaju i sebe
kada ce POLICIJA poceti
* da stiti obicne ljude u gradjanne ovog grada a ne svoje ZEMLJAKE
* da radi za ono za sta je placena NOVCEM poreskih obveznika
i na koncu
* kada ce mo svi pred ZAKONOM biti isti
Za SVE odgovore ne treba biti MNOGO SKOLOVAN dovoljno je biti COVEK a toga u pliciji NEMA.
Perović Damir Odgovori
@pista
Nažalost, ti nisi izgleda MNOGO školovan :'(
Meho Odgovori
Dobra akcija koja bi za nas gradjane mogla da bude kao trajna, jer smo svakodnevno suočeni sa nesavesnim vozačima koji ne haje ne samo za svoj već i za život drugih. Predlažem da jedna od takvih kontrola bude u Gajevoj ulici.Ovde pored peđačkih prelaza ima ograničenja na samo 30 km na sat ali to 99% vozača neispođtuju.Retko koji da upravlja vozilom srazumom, malo ih ima sa nekom dozom ustručavanja inače ovde se vozi u zavisnosti ko kakav auto ima. Brzine su nezamislive.
DA DODAM I TO DA JE PRE NEKOLIKO GODINA JEDNO DETE IZGUBIO ŽIVOT baš pored označenog saobračajnog znaka sa naznakom 30 (brzina koja je dozvoljena )
ljubicica Odgovori
A ko kontrolise policiju kada oni prekrse dozvoljenu brzinu? I voze kroz crveno svetlo??! Da mi stavimo negde radare pa da im posaljemo na kucnu adresu...
Srbistan Odgovori
Svaka cast pista na komentaru ali nasi saobracajci generalno nisu dovoljno bistri da shvate sta si hteo da kazes. Vecina samo cita i vidi bla, bla, bla, bla.
LOLEK I BOLEK Odgovori
A može li jedno pitanje za nekoga koji je nadležan ili je blizu njega da mu prenese...
Kada će neko kontrolisati kretanje i ponašanje pešaka i biciklista u saobraćaju? Dali vi vidite da je kolovoz postao deo pešačkog prelaza dok je dosad bilo obrnuto! Neka neko informiše naše sugrađane svih godišta da prije početka prelaza preko puta pešak MORA DA SE UVERI DA NE IDE NIKAKVO VOZILO,I DA MOŽE BEZBEDNO DA PREĐE preko puta! Prelazi se bez stajanja i osvrtanja,istrčavanje između auta,sa biciklom u punoj brzini preko korzoa pa preko pešačkog sa slušalicama na ušima!
Prelaz ispredJadrana,prelaz kod mlečne pijace, prelazi kod buvljaka itd itd!
Pre ili kasnije,biće "belaja" a onda je već kasno. Bicikli (sa i bez akumulatora) su sasvim poseban slučaj,ali se takođe ponašaju kao potencijalne samoubice!
Suns Odgovori
Predlažem radar svakodnevno, u sporednim ulicama. Naročito u Malom Bajmoku.
demokratija Odgovori
Kad drzava plati policiju dovoljno da ne mora i nemoze da ih kupi mafija onda mi se javite! A do tada: MRSH sa svim ovakvim akcijama koje mazu narodu oci!!!!
idemooo Odgovori
krimi policija zavodi reda....ajmo licne karte na pregled
Ja Odgovori
Lolek i bolek, svaka cast na komentaru..
lakumity Odgovori
Definitivno ima pacijenata za ovu akciju, no predlažem i dopunu.
Akcija: vožnja bez upotrebe mobilnog telefona.
Mirko Odgovori
Treba danonocno kaznjavati sve bahate u saobracaju,povecati kazne za prekoracenje brzine,za razgovor mobilnim telefonom u toku voznje,mislim jednom rukom drze volan a drugom rukom drze mobilni,za ne vezivanje pojasa,sve treba zestoko kaznjavati,jel svi su zakoni izglasani samo ih treba primenjivati,a kazne povecati toliko da jednom kada ga kaznite za razgovor mobilnim u toku voznje da mu vise nikada ne padne napamet da to uradi,stvarno smo veliki jadnici od ljudi ,jel nepostujemo nikakve zakone i cim nas zaustave i kaznjavaju odma se pljuje po Drzavi,naravno cast izuzecima,ali je cinjenica da cim se ode van Srbije odma se skoro svi resetuju u glavi i strogo se pridrzavaju svih pravila,a ovde je kaubojstina ,ali kada se zavodi red odma se vrsi pritisak na Drzavu,e zasto one druge ne kaznjavate,e zasto mene a ne onoga tamo i sve tako,sramota je koliko smo kao narod veliki licemeri i spremni da pljujemo po Drzavi uzas uzas,opet kazem cast izuzecima.
Subotica-Skenderevo. Odgovori
Molim saobraćajnu policiju da pooštri kontrolu kako motornih vozila tako i ostalih učesnika u saobraćaju,na sledećim potezima. Od Subotice ka Gornjem Tavankutu i od "Kaparova" do Tavankuta. Vozila na ovim relacijama retko da poštuju ograničenja,traktoristi svojim traktorima iznose blato na put, retki su traktori koji imaju svu potrebnu signalizaciju što je posebno opasno noću,neretko vuku vangabaritne mašine te prilikom obilaženja ili preticanja ostalih učesnika, umeju da obore lice koje obilaze. Biciklisti su isto veoma opasna kaegorija koja nepoštuje baš nijedno pravilo, čast onima koji poštuju pravila. Ogledalo koje je postavljeno u centru Tavankuta je za pohvalu i puno je preglednije, jedini problem je ta letnja bašta u koju nikada nebih smeo sesti jer tu ko sedi rizikuje život. Veliki problem je i to mangupsko telefoniranje za vreme vožnje,posebno kada se pojavi šleper i ne zna na koju stranu treba da skrene te počinje urnebesno telefoniranje,posebno su opasni Ruski vozači šlepera koji ulaze u Tavankut i koji staju i parkiraju gde im je volja. Mlekari sa svojim biciklama nijedan nemaju svetlo i mahom svi se veći deo puta kreću po asfaltu. Policijo po džepu,drugačije se nemože..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.