Komentara: 9
Pregleda: 20774

Advokat Srđan Aleksić, zastupnik ratnih veterana u Strazburu, boravio u Subotici

02.02.2015. u 16:43h
Izvor: Subotica.com
U Novoj Opštini u Subotici je 1. februara održan je sastanak Saveza ratnih veterana Srbije, koju je organizovalo Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije. Na sastanku ratni veterani sa područja grada Subotice upoznati su sa tokom sudskog procesa o naplati ratnih dnevnica koje ratni veterani Niša vode pred  domaćim sudovima i pred sudom u Strazburu, a o tome ih je obavestio advokat Srđan Aleksić, pravni zastupnik 8.500 niških ratnih veterana, koji je gostovao na sastanku.
Advokat Srđan Aleksić, zastupnik ratnih veterana u Strazburu, boravio u Subotici

Aleksić je rekao da "Borci rata 1999. godine iz Niša, odnosno Subotice, Novog Sada, Beograda i svih drugih gradova u Srbiji, bez svake sumnje imaju pravo na dnevnice kao što su to pravo ostvarili borci iz Topličkog okruga i da je siguran da će borci nišavskog okruga dobiti ratne dnevnice, a onda i borci iz Subotice, Novog Sada i Vojvodine i svi učesnici rata 1999. godine", rekao je Aleksić.

On je naglasio da spor pred sudom u Strazburu nije izgubljen, iako, kako je kazao, mnogi žele da to prikažu na taj način, već da je odlukom Visokog veća vraćen na ponovni postupak, jer je u međuvremenu donet  Zakon o diskriminaciji.

"Sud u Strazburu zahteva da se mi pred Ustavnim sudom Srbije pozovemo i na Zakon o diskriminaciji kada budemo izjavljivali svoju žalbu. Trenutno smo u postupku pred domaćim sudovima u Nišu, očekujemo da ćemo do kraja godine okončati postupak pred domaćim sudovima, uz pozivanje na sve ono na šta nas je uputio sud u Strazburu, a ako i pored toga bude ista odluka Ustavnog suda kao što je bila pre par godina, imamo pravo da opet iskažemo predstavku sudu u Strazburu", pojasnio je Aleksić.

Advokat Srđan Aleksić, zastupnik ratnih veterana u Strazburu, boravio u Subotici

Pored informacija o toku sudskog procesa vezanog za ratne dnevnice za učesnike rata 1999. godine u Nišakom okrugu, subotički ratni veterani su upoznati i sa aktivnostima vezanim za donošenje Zakona o ratnim veteranima. 

Informacije o tome su im dali generalni sekretar Saveza ratnih veterana Srbije i predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije Željko Vukelić, i predsednik Gradskog odbora Subotice Aleksandar Panić,  koji su rekli da se u narednim danima očekuje donošenje nacrta novog predloga Zakona u koji bi, po njihovim rečima, ukoliko bude ispoštovan dogovor postignut sa nadležnim ministarstvom, trebalo da budu uneti predlozi koje su dala udruženja ratnih veterana.

"Veterani su uvek donošenje Zakona stavljali na prvo mesto jer smatramo da ćemo donošenjem kvalitetnog i ispravnog zakona mnogo lakše ostvariti svoja prava".

Panić je još dodao da je Gradski odbor za svoje članove ratne veteran i simpatizere obezbedio preko četrdeset dodatnih pogodnosti, bebefita-popusta od 5-50% na području grada Subotice, Vojvodini i delu Srbije u zdravstvenim ustanovama, prodavnicama, buticima, wellnes centrima, kozmetičkim I frizerskim salonima, hotelima, restoranima, mesnim industrijama i drugim objektima,  koje će oni moći da ostvaruju od 1.marta

Izvor: Subotica.com
Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem Sastanak Udruženja GrO UOSYU sa pravnim zastupnikom Srđanom Aleksićem
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 20774
Povezane teme

ratni veterani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.