• Pregleda: 3142

88 miliona za atarske puteve

U više od 20 subotičkih mesnih zajednica u toku su radovi na uređenju atarskih puteva u vrednosti većoj od 88 miliona dinara. Gradonačelnik Subotice Jene Maglai je prilikom obilaska tih radova u Čantaviru istakao da se oni obavljaju na inicijativu Mesne zajednice.
Foto: RTV City
88 miliona za atarske puteve

"Mislim da je ovo pozitivan pomak u smislu toga da pomognemo onim ljudima iz oblasti poljoprivrede koji imaju na obodima naselja svoje salaše i gazdinstva. Nadam se da će tim ljudima, koji najčešće nemaju nikakvu infrastrukturu osim struje, da pružimo malo bolje, koliko je to moguće, uslove za život", rekao je Maglai.

On je dodao da lokalna samouprava pregovara sa mlekarom u Subotici o udruživanju sredstava kako bi zajednički omogućili pristup njihovih kamiona kooperantima – dobavljačima sirovog mleka, na mestima gde to sada nije moguće.

Sredstva za uređenje atarskih puteva su obezbeđena iz prihoda koje lokalna samouprava ubira od izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup.

Član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu Šimon Ostrogonac očekuje da će po ovom osnovu lokalna samouprava ove godine prihodovali oko 140 miliona dinara.

Naglašava da potrošnja mora biti strogo namenska, što znači da na to saglasnost daje ministarstvo, a uređenje atarskih puteva je samo jedna od stavki, pošto se ovim sredstvima sufinansira i čišćenje kanala, poljočuvarska služba, protivgradna zaštita i slični poslovi iz oblasti poljoprivrede.

"Predvideli smo nastavak izgradnje atarskih puteva, a verovatno ćemo malo drugačije raditi pošto je izgrađeno dosta atarskih puteva, pa smo predvideli održavanje već postojećih atarskih puteva", rekao je Ostrogonac.

Izvor: RTV

povezane teme

16
Bosko Odgovori
dali je nadjen krivac za greske??
šime Odgovori
A kad će betonski put do mojeg salaša. Ja sam u Maloj Bosni.
Gornji Tavankut Odgovori
Siguran asfalt od pruge do Mišićeva!
kojot Odgovori
Grgur stipić je opet u akciji dok se ne pritvori konačno ako ne pre posle izbora sigurno
Milan024 Odgovori
A, u, al će biti lapanja..!
Azriel Von Helgerud Odgovori
Bolje da su te pare ulozili u suboticke ulice koje nisu asfaltirane i koje cim padne kisa postaju neprohodne!
chaos Odgovori
bolje uvucite kanalizaciju u centar grada,kao npr ulica stevana mokranjca...gospodine maglai !!!
Pravdoljub Odgovori
Hoće li i dalje njive biti do samog asfalta? I hoće li i dalje zemljoposednici orati do samih kanala???
nikola Odgovori
Naravno da nema krivca! Kolac je podeljen, svi zadovoljni, sad malo zamazati oci gradjanima i "pojeo vuk magarca". Prepucavali su se danima preko medija i sad klasicno zataskavanje. Sramota za gradonacelnika, a obecavao je da ce naci krivca za proneveru koja se sad i ne pominje
Vesko Odgovori
Moce se jedna poznata osoba iz Gradske kuce razbacivati sa nasim novcima, ukljujuci
i na druge zene.
niko Odgovori
atarski putevi su besmislena investicija;obzirom da je vek trajanja atarskog puta godinu dana zavisno koliko ga ratari koriste prolazeci njime sa teskom mehanizacijom.po kozna koji put se rade iste investicije a grad SU je zapusten i trotoari i putevi;
zoli Odgovori
a nesporazum sa drazicem kako ste resili?prosli put ste pricali o vestacima o sudu a sta se desilo?
cule Odgovori
decenijama su zapostavljali puteve na salasima i selima okoline kao i Pacirski put koji vodi na Hrvatski majur tako da je VREME da se i za njih nesto uradi
Uvek u pravu Odgovori
Ko može da odoli kad čuje da je u pitanju 88 miliončića? A što se tiče puteva na nekima se ne mogu mimoići ni dva bicikla a kamoli dva traktora.
stipe Odgovori
Od prošle godine sam dobio prvi put da plaćam porez na salaš koji je izgrađen pre više od 100 godina. Dali to znači da će mojim atarom ići betonski put, pošto kada padne kiša, ja nemogu kolima do salaša. Udaljen je 2,5 km od betonskog puta.
Robert Odgovori
A kad ce biti pravljena kanalizacija u cantaviru?Vec bi vreme bilo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.