• Pregleda: 3630

70 osoba sa invaliditetom dobilo posao

70 osoba sa invaliditetom dobilo posao

U Zoološkom vrtu na Paliću filijala NSZZ u Subotici svečano je dodelila ugovor o odobravanju Javih radova za osobe sa invaliditetom. Ovo je prvi put na teritoriji severnobačkog okruga da bude odobreno 6 projekta javnih radova za osobe sa invaliditetom na kojima će biti zaposleno 70 osoba, a samo će u Zoološkom vrtu posao dobiti njih dvedesetpetoro.

Milorad Kujundžić tražio je posao na Sajmu zapošljavanju koje je organizala NSZZ filijala Subotica. Milorad kaže da mu posao koji će obavljati u Gerontloškom centru mnogo znači, jer će se ponovo osetiti korisnim.

Zoološki vrt zaposlio je ukupno 25 radnika, kroz dva projekta. Sedam radnika na 3 meseca, i njih 18 na 6 meseci.

Veliki broj zaposlenih pohađalo je školu Žarko Zrenjanin, tako da je i za njih, ali i za njihovu direktorku ovo bio značajan dan.

Udruženje građana centar za pravi život takođe je zaposlilo dve osobe sa blažim vidom invaliditeta. Ukupna vrednost svih projekta je preko 14 miliona dinara, a akcenat je stavljen na projekte u oblasti socijalne zaštite i životne sredine. Osim već pomenutima, javni radovi su odobreni i Udruženju za zaštitu majke i dece, MZ Bačka Topola i JP za uređenje grada, koji projekat sprovode zajedno, kao i preduzeću Komgrad.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

4
Oskar Odgovori
Vrlo lepa vest!Svaka cast.
ledenjak Odgovori
Stvarno lepa vest .!!
Medjutim šta će mo sa onima koji su penzionisani pa ne mogu da rade a drzva im daje tek nešto više od 12.000 Ili sa onima koji bezuspešno čekaju da ostvare svoje pravo na invalidnost , kome oni trebaju ? Ovo je samo mazanje očiju pred izbore bez obzira što je lepa vest jer posle kada im istekne odredjeno naće se na ulici i sve će biti po starom .
janko Odgovori
Koliko procenata nezaposlenog stanovništva su invalidi?
tesko je Odgovori
nista nemam protiv invalida ali izgleda nas rome u ovom gradu nacijonalna sluzba za zaposljavanje zaboravila ni 5% nismo zaposleni,ako dodju izbori svi nas jure za glasanje obecavaju kule i gradove pogotovu ovi iz ds-a
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.