Komentara: 4
Pregleda: 3846

70 osoba sa invaliditetom dobilo posao

15.06.2011. u 18:28h
Izvor: RTV Yueco
70 osoba sa invaliditetom dobilo posao

U Zoološkom vrtu na Paliću filijala NSZZ u Subotici svečano je dodelila ugovor o odobravanju Javih radova za osobe sa invaliditetom. Ovo je prvi put na teritoriji severnobačkog okruga da bude odobreno 6 projekta javnih radova za osobe sa invaliditetom na kojima će biti zaposleno 70 osoba, a samo će u Zoološkom vrtu posao dobiti njih dvedesetpetoro.

Milorad Kujundžić tražio je posao na Sajmu zapošljavanju koje je organizala NSZZ filijala Subotica. Milorad kaže da mu posao koji će obavljati u Gerontloškom centru mnogo znači, jer će se ponovo osetiti korisnim.

Zoološki vrt zaposlio je ukupno 25 radnika, kroz dva projekta. Sedam radnika na 3 meseca, i njih 18 na 6 meseci.

Veliki broj zaposlenih pohađalo je školu Žarko Zrenjanin, tako da je i za njih, ali i za njihovu direktorku ovo bio značajan dan.

Udruženje građana centar za pravi život takođe je zaposlilo dve osobe sa blažim vidom invaliditeta. Ukupna vrednost svih projekta je preko 14 miliona dinara, a akcenat je stavljen na projekte u oblasti socijalne zaštite i životne sredine. Osim već pomenutima, javni radovi su odobreni i Udruženju za zaštitu majke i dece, MZ Bačka Topola i JP za uređenje grada, koji projekat sprovode zajedno, kao i preduzeću Komgrad.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3846
Povezane teme

zološki vrt Palić

ZOO vrt Palić

zapošljavanje osoba sa invaliditetom

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.