Komentara: 0
Pregleda: 2299

60 godina zoološkog vrta

02.03.2009. u 14:39h
Izvor: RTV Yueco
<p>Zoolo&scaron;ki vrt ove godine slavi jubilarni 60-ti rođendan. On je osnovan 5. aprila 1949. godine, a njegov osnivač i prvi direktor bio je Konstantin Medaković. Ove godine, zoolo&scaron;ki vrt priprema razne manifestacije kao i mnogo zanimljivih događanja za sve ljubitelje životinja.</p>
60 godina zoološkog vrta

Prvi stanovnici zoološkog vrta bili su Beloglavi sup, majmuni i medvedi. Za medvede koji su stigli iz Austrije vezana je zanimljiva priča. Oni su iz Austrije poslati vozom, ali nisu stigli na stanicu u Subotici. Čitava tri dana trajala je potera za njima. Nakon toga pronadjeni su na stanici u Verišiću i doneti u zoološki vrt. Povodom 60 godina osnivanja zoološkog vrta, od marta meseca biće organizovane razne manifestacije kao što su prezentacija nastavnog programa zoološkog vrta, svečano otvaranje aviarijuma, izložba skuptura, kao i izložba starih fotografija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2299
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.