Komentara: 0
Pregleda: 3040

40 miliona dinara za jedan radni dan

16.08.2011. u 15:11h
Izvor: RTV City
40 miliona dinara za jedan radni dan

Udruženje građana Subotice “Solidarnost” koje se bori za prava radnika iz tekućeg i minulog rada kao i za prava radnika iz formi ojađenih privatizacijom obratilo se javnosti povodom kontakta sa nezadovoljnim radnicima “Azotare”, njih 115, koji su zabrinuti za sudbinu svog preduzeća.

Prema UG “Solidarnost” Srbija i Subotica ne mogu izaći iz krize ako i dalje uz saglasnost i inertnost državnih i gradskih organa dozvoljavaju uništavanje tržišno kredibilnog preduzeća u čiju je izgradnju uloženo preko 50 miliona dolara. Oni, takođe, pitaju zašto država i grad nisu ništa učinili da se ovo alarmantno stanje, pljačka državne i radničke imovine i radničke muke prekinu? Zašto se radnici moraju boriti protiv i braniti se od institucija države i grada koji bi morali biti u službi boljitka svih građana?

Kao primere nezakonitosti i izrabljivanja preduzeća i radnika “Solidarnost” navodi da je za proizvodnju kristalnog đubriva i zapošljavanje radne snage vlasnik Azotare dobio od Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine 40 miliona dinara. Taj pogon radio je samo taj dan, dok je tajalo slikanje gradskih i pokrajinskih čelnika. Takođe, pogon azotne kiseline koji je srce i baza Azotare potpuno je devastiran a uređaji i oprema se seku i prodaju kao otpad. Radnicima kasni plata 5-7 meseci a takođe nema ni poštovanja radničlkih prava. Iz “Solidarnosti” očekuju da će na ovo reagovati organi pokrajine i grada kao i nadležno ministarstvo i MUP.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3040
Povezane teme

udruženje solidarnost

azotara

azohem

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.