Komentara: 1
Pregleda: 2795

4.000 Palićana nema vodu za piće

11.08.2011. u 17:34h
Izvor: RTV Yueco
4.000 Palićana nema vodu za piće

Stanovnici Palića imaju velikih komunalnih problema. Neizgrađene ulice, trotoare, a oko 4000 meštana Palića nije priključeno na gradski vodovod, dok 55 odsto stanovnika nema izgrađenu kanalizacionu mrežu. U Mesnoj zajednici “Palić” kažu da je problem veliki i da pokušavaju da pronađu rešenje.

Stanovnici Palića koji nisu priključeni na gradski vodovod dolaze na pijacu i sa bunara uzimaju vodu. To im predstavlja problem naročito leti i zimi kada su visoke, odnosno niske temperature. Pored toga, uništen je put u Lopudskoj ulici, nema toaleta na pijaci, a i penzioneri nemaju gde da se okupljaju i duže.

U Mesnoj zajednici “Palić” kažu da su upoznati sa problemima građana. Direkciji za izgradnju grada kao prioritetna i važna pitanja su kadidovali : proširenje groblja na Paliću, izradu detaljno urbanističkih planova, otvaranje čvorišta u ulici Nikole Tesle i sređivanje imovinsko pravnih odnosa.

U prostorijama mesne zajednice održan je sastanak sa penzionerima sa Palića, kao i predstavnicima udruženja penzionera iz Hajdukova, Bačkih Vinograda, Šupljaka i Radanovca. Povod je prestanak rada banke na Paliću od 16.septembra, što će doneti nove probleme penzionerima, jer će najverovatnije morati da idu do Subotice kako bi obavili svoje poslove u banci.

Prisutnim penzionerima predstavnici banke Sosijet ženeral su ponudili svoje uslove da budu njihovi korisnici, s obzirom da će za mesec dana ostati bez banke na Paliću. Narednih dana će se penzioneri dogovoriti da li prihvatiti uslove pomenute banke ili ne.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2795
Povezane teme

palić

komunalni problemi Subotica

mz palić

voda za piće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.