Komentara: 0
Pregleda: 1574

33. dan u Njujorku

26.06.2009. u 10:30h
Izvor: RTV Yueco
33. dan u Njujorku

Film 33. dan mladog reditelja Andreja Boke, nedavno je dobio nagradu za najbolji internacionalni kratki film u žanru komedije, na New York International Independens film and video festival, u Njujorku. Osim ovog, film je učestvovao na više festivala u Evropi, gde je takođe dobio pozitivne kritike.

Film govori o kvazi patrijahalnoj porodici, kakvih u današnje vreme ima mnogo. Inspirisan je svakodnevnim životom tih porodica, ali su neke situacije iskarikirane kako bi ovaj film ostao u žanru komedije.

Glavna uloga u filmu pripala je Mihajlu Stajiću, koji je za lika Živicu, koga on igra, takođe dobio veoma pozitivne kritike. Kvalitet ove filmske ekipe prepoznala je Fokus fondacija, iz koje kažu da se potvrdila teza, da pre svega treba ulagati u ideje i ljude. Oni će nastaviti da podržavaju slične projekte gde prepoznaju kvalitet.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1574
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.