• Pregleda: 3767

2 sata čekanja na Horgošu, za ulazak u Srbiju

2 sata čekanja na Horgošu, za ulazak u Srbiju

Većih gužvi na graničnim prelazima Horgoš i Kelebija nema. Na izlazu iz zemlje nema čekanja, dok na graničnom prelazu Kelebija se čeka do 15 minuta pri ulaska u zemlju, a na Horgošu oko dva sata.

Saobraćaj je na svim važnijim putevima pojačan, posebno od granica Mađarske i Hrvatske, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Preduzeće "Koridori Srbije" je organizovalo akciju deljenja letaka upozorenja na trasi severnog kraka Koridora 10, u kojima je navedeno da se u dužini od 150 kilometara izvode završni radovi na izgradnji autoputa, piše Tanjug. Leci se dele na graničnim prelazima prema Mađarskoj Horgoš i Kelebija, kao i na naplatnoj rampi kod Stare Pazove.

Predstavnica "Koridora Srbije" Sanja Stavrić je rekla da se na taj način vozačima skreće pažnja da budu posebno oprezni i smanje brzinu na delu od Horgoša do Novog Sada. Flajeri su štampani u 150.000 primeraka na četiri jezika - srpskom, engleskom, nemačkom i turskom, a turisti ih dobijaju prilikom pasoške kontrole na graničnim prelazima. Završetkom tog dela autoputa počelo je otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 km, a sve deonice bi trebalo da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.