Komentara: 1
Pregleda: 3142

18. Festival evropskog filma od 16. do 22.jula

24.06.2011. u 02:11h
18. Festival evropskog filma od 16. do 22.jula

18. Festival evropskog filma na Paliću biće održan od 16. do 22.jula. U okviru Festivala planirana su i četiri okrugla stola, a biće predstavljena i monografija o Aleksandru Lifki , pod nazivom "Lifka i Lifke". Budžet festivala ove godine iznosi 300.000 evra, što je 20.000 evra više od prošle godine.

U okviru Festivala biće prikazano 96 filmava, 10 filmskih selekcija na pet lokacija. Ove godine neće raditi “Abazija” na Paliću, ali će se filmovi po prvi put prikazivati na Velikoj terasi.

Takmičarski program festivala traje od 16. do 22.jula, a od 6. 10 jula održaće se omaž “Kako je počeo rat na mom balkanskom poluotoku” u okviru koga će se prikaza deset filmova, a od 11. do 15.jula omaž program dobitnicima nagrade Aleksandar Lifka.

Evropski festival filma Palić

Biće organizovane debate, koncert, žurke i edukativne radionice. Ove godine u okviru programa “Mladi duh Evrope” biće uglavnom dugometražni filmovi.

Biće prezentovana monografija povodom 100 godina postojanja Lifkinog stalnog bioskopa u Subotici. U knjizi će biti predstavljen razvojni put i prikazivačka delatnost porodice Lifka, kao rezultat istraživačkog rada 15 istoričara filma. Monografija će biti objavljena na srpskom i engleskom jeziku.

Evropski festival filma Palić 2011

Sajt festivala se nalazi na adresi: www.palicfilmfestival.com, a zvanični video spot Festivala je u nastavku:





Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3142
Povezane teme

festival evropskog filma palić

palićki filmski festival

program palićkog festivala

european film festival palic

festival na paliću

letnja pozornica filmovi

filmski festival u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.