Komentara: 28
Pregleda: 4164

15 lica zaposleno u Gerontološkom centru

06.02.2012. u 15:32h
Izvor: RTV Yueco
15 lica zaposleno u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru svečano su uručeni Ugovori o radu licima koja će narednih godinu dana kroz projekat “Kućna nega” biti zaposleni u pomenutoj ustanovi. Od sutra će biti raspoređeni na poslovima pružanja nege i pomoći u kući u staračkim domanćinstvima. Novac za otvaranje novih 15 radnih mesta je obezbeđen u okviru projekata “Kućna nega” koju finansira Evropska unija. Ugovore su uručili zamenik direktora Gerontološkog centra i predsednik Skupštine grada.

Arif Ibrahimović ima 19 godina i ovo mu je prvo zaposlenje. U Suboticu je sa Kosova i Metohije došao nakon bombardovanja sa porodicom. Kaže da je zadovoljan jer je našao posao.

Projekat „Kućna nega: deinstitucionalizacijom do socijalne inkluzije“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, a realizuje Grad Subotica i Gerontološki centar. Projektom je predviđeno zapošljavanje izbeglih, interno raseljenh lica i osoba iz socijalno ugroženih kategorija, koje će biti angažovane na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima u gradskim i prigradskim naseljima. Usluge pomoći i nege u kući biće bespalatne, s tim što će prioritet imati materijalno ugrožena lica i lica koja u domaćinstvu žive sama, odnosno koja u domaćinstvu nemaju radno sposobne članove.

Ukupna vrednost projekat iznosi 110.00 evra, od čega 90 procenata predstavlja donaciju Evropske unije. Ovaj jednogodišnji projekat će realizovati Lokalna samouprava i Gerontološki centar u sledećih nekoliko faza: izrada plana edukacije i sprovođenje obuke novozaposlenih osoba; zatim promovisanje novih vidova pomoći u kući; organizovanje rada i pružanje usluga kućne nege u staračkim domaćinstvima i kućama u kojima žive osobe sa invaliditetom i ispitivanje korisnika o eventualnim idejama za poboljšanje kvaliteta usluga pomoći u kući.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 4164
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.