• Pregleda: 3886

15 lica zaposleno u Gerontološkom centru

15 lica zaposleno u Gerontološkom centru

U Gerontološkom centru svečano su uručeni Ugovori o radu licima koja će narednih godinu dana kroz projekat “Kućna nega” biti zaposleni u pomenutoj ustanovi. Od sutra će biti raspoređeni na poslovima pružanja nege i pomoći u kući u staračkim domanćinstvima. Novac za otvaranje novih 15 radnih mesta je obezbeđen u okviru projekata “Kućna nega” koju finansira Evropska unija. Ugovore su uručili zamenik direktora Gerontološkog centra i predsednik Skupštine grada.

Arif Ibrahimović ima 19 godina i ovo mu je prvo zaposlenje. U Suboticu je sa Kosova i Metohije došao nakon bombardovanja sa porodicom. Kaže da je zadovoljan jer je našao posao.

Projekat „Kućna nega: deinstitucionalizacijom do socijalne inkluzije“ finansira Delegacija Evropske unije u Srbiji, a realizuje Grad Subotica i Gerontološki centar. Projektom je predviđeno zapošljavanje izbeglih, interno raseljenh lica i osoba iz socijalno ugroženih kategorija, koje će biti angažovane na pružanju usluge pomoći i nege u kući starim i invalidnim sugrađanima u gradskim i prigradskim naseljima. Usluge pomoći i nege u kući biće bespalatne, s tim što će prioritet imati materijalno ugrožena lica i lica koja u domaćinstvu žive sama, odnosno koja u domaćinstvu nemaju radno sposobne članove.

Ukupna vrednost projekat iznosi 110.00 evra, od čega 90 procenata predstavlja donaciju Evropske unije. Ovaj jednogodišnji projekat će realizovati Lokalna samouprava i Gerontološki centar u sledećih nekoliko faza: izrada plana edukacije i sprovođenje obuke novozaposlenih osoba; zatim promovisanje novih vidova pomoći u kući; organizovanje rada i pružanje usluga kućne nege u staračkim domaćinstvima i kućama u kojima žive osobe sa invaliditetom i ispitivanje korisnika o eventualnim idejama za poboljšanje kvaliteta usluga pomoći u kući.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

28
Max Odgovori
Ajde sad nam lepo recite koliko od tih 15 lica su clanovi stranaka na vlasti,pretezno DS-a?Tako je bilo i proletos kada je Gerontoloski primao neke mlade preko prve sanse ili strucne prakse,tako nekako,sve sami omladinci DS-a.Sramota.
udruzenje SPAS Subotica Odgovori
Kada pouzdano znamo ,jer su kontaktirali Udruzenje izbeglica,da nema validnih podataka u Komesarijatu niti socijalne karte ,ni za izbeglice a pogotovo za raseljena lica nije nam jasno zasto nisu hteli Udruzenje izbeglica ukljuciti u taj ``demokratski projekat...a bas smo bili za saradnju.
@max Odgovori
Hajde ti sad nam lepo reci, šta si ti danas uradio korisno po ovo društvo? Uzmi lopatu u ruke pa pomozi starijim ljudima u komsiluku, umesto sto pljujes po zaposljavanju ljudi.
Jadranka Odgovori
@max

Ne nego nam ti to reci. Ako znaš... Pošto, koliko sja sećam, čovek je nevin dok se ne dokaže suprotno. AKo znaš ko je i koliko ih je, slobodno reci, ako ne znaš, e lupetaj.
Milan Odgovori
Zaposleno a ne "zapošljeno"!
ceca Odgovori
Dokle god budu bili glasniji oni koji dobre stvari kritikuju, mi kao društvo nećemo napredovati. Toliko.
jaca Odgovori
Drag mi je što neko misli i na ovaj segment ugroženih kategorija...
etela Odgovori
Pa stvarno...pomaze se INTERNO RAELJENIM i IZBEGLIM licima! O licima koja su ostala bez svojih ognjista. Max, kako te nije sramota da i njih mesas u politiku?!
nenad Odgovori
Zasto se stalno ovaj Ivanisevic slika ako je pomocnik direktora?hoce neko proveriti njegovu imovinsku kartu???
kiza Odgovori
Drago mi je sto se misli na stariju populaciju,a zanima me kako su zaposlena lica-da li po rodbinskoj ili partijskoj pripadnosti?
Marko Odgovori
@Max
Promeni plocu, otrcana ti fora...
Max Odgovori
@max,@Jadranka,@Marko
Vrlo rado bih nabrojao omladince DS-a u opstini i gerontoloskom.Medjutim,nemojte mi se tu praviti fini,sami znate da sajt to cenzurise,tj. ne dopusta da se ta imena iznose javno.
A ovaj sto mi savetuje da uzmem lopatu,druze moj,ja sam u ovih proteklih par dana drzao lopatu koliko ti verovatno u zivotu nisi ni gledao u lopatu,zato tisina.Nego ste verovatno vi ti dragi omladinci DS-a,pa vas pece ova istina da samo vi sedite po opstinama i javnim preduzecima.Tako bih vam sad slatko naveo imena,ali ne smem,nije u redu i kao sto sam rekao bice cenzurisano.
Marko Odgovori
@Max
Znam da znas, zna ceo grad, pa tako znam i ja, ali takva politika zaposljavanja je poslednje sto bi se promenilo sa promenom vlasti (znam da i to znas).
sub Odgovori
Ko su 15 srecnika koji medju nas 15000 nezaposlenih dobise stalno zaposlenje!Dali su oglasi za radno mesto sa sve uslovima bili istaknuti i dostupni svim nezaposlenim?Dali su svi koji su odbijeni dobili obrazlozenje zasto ne postadose srecnici!dostupnost pravovaljane informacije je prvi stepen transparentnosti!Ovako ostavljate silan prostor za zloupotrebe koje cinite i zato ste gospodo iz DS osudjeni na propast!!!
Max Odgovori
@Marko
Vidim okrenuo si i ti plocu.Sta,da se nisi mozda zabrinuo da slucajno ne bude i konkretnih imena i veza sa DS-om.
Cipiripi Odgovori
Ma pun mi vise tu ovih zutih kanarinaca,kako ih neko naziva.Sta se pravite mutavi kao da ne sedite u opstini i u drzavnim institucijama.Preko strucnih praksi i prvih sansi.Ja necu navesti takodje imena,ali otidjite lepo na Subotica.info a ima cini mi se i na ovom sajtu o tome.Nadjite vesti iz marta i aprila 2011. godine o strucnim praksama i prvim sansama.Tacno se na slikama vide nekolicina DS omladinaca,a cak su negde dali i izjave.Lepo odete onda na sajt subotickog DS-a i tamo udjete u rukovodstvo omladine i nacete njihova imena.Dosta je bilo laganja i obmanjivanja.
Ceca Odgovori
Jel ja to dobro kontam da Slavko Parać izvlači fotelju ispod Zlatka Panića kada već iz svojih ruku deli poslove nezaposlenima, a G17+-- je i onako već pukao total pa DS preuzima i Nacionalnu službu za zapošljavanje ?!
Marko Odgovori
@Max
Skrenuo si temu sa mog posta, u vezi nase civilizacijske tekovine tzv "politike zaposljavanja". :) Mislim da je to jedan od retkih zajednickih sadrzalaca nase "elite".
Inace, nisam zaposlen.
Nikola Odgovori
Interesantno, kako odjednom sad pred izbore da se počela pojavljivati slobodna radna mesta, bez javnog konkursa, bez ičega!
Marko Odgovori
Zašto se samo jedno ime i prezime pominje od njih 15? Pa ako su već hteli da daju imena, trebali su objaviti imena svih 15 lica!
Zvezdana Odgovori
Jeftin pokušaj pridobijanja glasova od nacionalnih manjina, i socijalno ugroženog stanovništva...
Radovan Odgovori
Bože dragi, kako sami sebe pokopavaju... Doveli su narod do propasti, i sada kao daju neku milostinju i brinu o socijalno ugroženom stanovništvu!!!
Verica Odgovori
Tipičan metod ŠTAPA I ŠARGAREPE! Eto kakva li nam je vlast, jadni mi i naša država sa njima.
mima Odgovori
Da li ce iko ikad napraviti program za zaposljavanje "domacih" lica? Samo pitam.
laneSU Odgovori
Verovatno u Ugovorima o radu piše "do isteka mandata"
Da Odgovori
Mima, pročitaj vest od pre neki dan. Vučinić i Karai pričaju upravo o tome. Da, vodi se računa i o domaćim licima.
@Nikola Odgovori
Molim te ne lupetaj, Gerontološki ovakve projekte realizuje već nekoliko godina.
mima Odgovori
@ Da, pricati mogu sta god hoce- mene dela interesuju. Njihove price odavno ne slusam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.