Komentara: 2
Pregleda: 4324

110 godina FK Bačka - stariji i od Reala

02.08.2011. u 18:49h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Tačno 3. avgusta subotički fudbalski klub Bačka napuniće 110 godina. Ta činjenica svrstava ga u najstarije klubove jugoistočne Evrope, faktički ovaj je vojvođanski ligaš najstariji fudbalski klub u Srbiji, pa i u nekadašnjoj Jugoslaviji.
110 godina FK Bačka - stariji i od Reala

Podsećajući na to, predsednik IO FK Bačka Zoran Marković navodi da je klub osnovan čak i pre madridskog Reala. Na sam dan važnog jubileja biće održana utakmica između Bačke i drugog subotičkog kluba, superligaša Spartaka, ali će tokom čitave godine biti organizovane brojne manifestacije i aktivnosti u čast ovog važnog datuma (brojne prijateljske utakmice, okrugli stolovi, tribine, a planira se i izdavanje poštanske marke s grbovima Bačke 1901). U tome će FK Bačka imati podršku FSS, Sekretarijata za sport Vojvodine, kao i Grada Subotice.

Fudbalski klub Bačka je višegodišnji vojvođanski ligaš, a za dalje sportsko napredovanje ulaže u podmladak koji broji oko 200 dečaka, dok trener Nebojša Miletić najavljuje da će uz neka poznata imena Bačka uspeti ove godine da dođe do samog vrha tabele vojvođanske lige, a najavljeno je i njegovo proširenje budući da u septembru predstoji osnivanje i ženskog fudbalskog kluba. Svoju prvu utakmicu FK Bačka je odigrao u Osijeku, u crveno-belom dresu protiv ekipe koju su činili fudbaleri osiječkog Hrvatskog sokola i vukovarskog VFC.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4324
Povezane teme

fudbal subotica

fudbal

fk bačka

fudbalski savez srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.