Komentara: 2
Pregleda: 5464

“SUgrađani” - prvih sto

17.10.2021. u 14:00h
Izvor: Subotica.com
“SUgrađani” - prvih sto

Od novembra 2019. do oktobra 2021. godine portal Subotica.com, u saradnji sa autorkom tekstova Tatjanom Mandić Takač, svake nedelje objavljivao je razgovore sa našim sugrađanima, SUgrađanima, sa željom i ciljem da Subotičanima (ali i znatno širem auditorijumu) približi ljude koji ovde žive i rade, a svojim imenom i prezimenom ostavili su i ostavljaju trag u porama jednog grada... Kojeg su upoznali. Koji je upoznao njih. I ne želi da ih zaboravi.

PREDLOŽITE SUGRAĐANE - Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, koga biste VI predložili da u drugom ciklusu, koji startuje početkom 2022. godine, bude gost rubrike. Ko je, po Vama, prepoznatljivo lice sa naših ulica, osoba koja se izdvaja, SUgrađanin u pravom smislu te reči. Predloge (sa kratkim obrazloženjem, može više osoba) šaljite putem mejla: sugradjani@subotica.com.

Tokom skoro pune dve godine, bez ijedne pauze, predstavljali smo delatnike na polju kulture, privrede, obrazovanja, sporta, zabave... koji su svoje životne priče (volimo da kažemo priče sa dušom) – delili sa nama, tačnije čitaocima. Na taj način, kroz rubriku su prodefilovale brojne ličnosti kojima je, iako se bave različitim profesijama, zajednički imenitelj – Subotica. Imali smo veliku čast i zadovoljstvo da u rubrici ugostimo i neke ljude koji, nažalost, danas više nisu sa nama, poput Bele Durancija, Mihajla Jančikina, Mihalja Vermeša.

Hvala svima koji su prihvatili naš poziv i svoju životnu priču, stavove, mišljenja i razmišljanja, ljubavi i tuge, simpatije i antipatije... podelili sa nama! Hvala i onima koji nisu (a takvih je zaista malo) jer su na taj način ostavili prostor za neke druge priče... One koje ćemo, u znak zahvalnosti prema svim SUgrađanima, pretočiti u knjigu! Monografija “SUgrađani – prvih sto” je u pripremi i plan je da krajem godine ugleda svetlost dana.

Broj smo zaokružili. On nije mali. Ali nije ni konačan. Već u februaru 2022. godine, nastavljaju se neke nove priče... Do čitanja!

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 5464
Povezane teme
sugrađani
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.