Komentara: 12
Pregleda: 2115

Tretiranje javnih površina protiv krpelja

Komunalno - (otpad, zagađenje, buka, javne površine) / Javna higijena (kante za smeće, kontejneri, održavanje ulica, košenje zelenih površina)
11. maj 2021.
Postavi pištaljku!

PIŠTALJKA ZATVORENA!

13.05.2021. - Pištaljka #10909 je zatvorena uz sledeći komentar:

Odgovor Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj:

Dana 10.5.2021. godine je zaključen Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za obavljanje usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na teritoriji Grada Subotice na period od 5 godina, čime je obezbeđeno kontinuirano vršenje predmetnih poslova.

U tom cilju, 13.5.2021. godine su započeti poslovi dezinsekcije u smislu monitoringa (utvrđivanja brojnosti) krpelja, kao i larvi komaraca. Nakon što vršilac delatnosti dostavi izveštaje i analize, u najkraćem mogućem roku, u zavisnosti od vremenskih prilika, započeće se sa tretmanom krpelja, kao i tretmanom larvi komaraca, kao prioritetnim poslovima u okviru usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u ovom periodu godine.

Tekst pištaljke:

Molim nadležne institucije, konkretno Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj grada Subotice, da problem sa krpeljima i ostalim nosiocima zaraznih bolesti, na javnim površinama uzme kao prioritet, jer u odnosu na prošlu godinu ih ima višestruko više, te postoji opasnost od obolenja raznoraznih zaraznih bolesti koje ovi zglavkari nose.

Ne treba napominjati da ujed ovih insekata može proći nezapaženo, kako kod životinja tako i kod ljudi.

Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.