• Pregleda: 4234

Gradska voda u Novom gradu je već mesecima žuta

Voda iz gradskog vodovoda u naselju Novi grad u Subotici je već mesecima žuta. Više puta smo pozivali Vodovod. Njihova služba izađe i izvrši ispiranje i voda nam je opet kao i ranije žuta. Da li nam neko može reci da li ce se ovaj problem rešiti ili neće? Računi redovno stižu i vodu plaćamo kao da je ispravna.

PIŠTALJKA SE REŠAVA!

Pištaljka #8821 je u fazi rešavanja, uz sledeći komentar...

Poštovani,

Grad Subotica se vodom za piće snabdeva iz podzemnih bunara. Voda koja se crpi iz ovih bunara je bogata gvožđem, koje u kontaktu sa kiseonikom oksidiše, usled čega se javlja zamućenje (žuta voda).

Vodosnabdevanje Mesne zajednice Novi grad se vrši neprerađenom vodom sa Vodozahvata 2. U oktobru 2017. godine je potpisan ugovor za izgradnju fabrike za kondicioniranje vode na vodozahvatu 2. Završetkom radova, koji su planirani za mart 2020. godine, i u ovom delu grada će se obezbediti snabdevanje prerađenom vodom.

Do izgradnje fabrike vode, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je u mogućnosti da vrši plansko, preventivno i interventno ispiranje javne vodovodne mreže, kako bi se umanjile negativne posledice pojave zamućenja vode.

Plansko preventivno održavanje se sprovodi s proleća i jeseni svake godine, a po potrebi (na osnovu primljene reklamacije) se vrši interventno ispiranje mreže.

Apelujemo na potrošače da našu dispečersku službu obaveste ukoliko primete bilo kakvu promenu u boji, mirisu ili ukusu vode, kako bismo bili u prilici pravovremeno da reagujemo.

Telefonski broj dispečerske službe je 024/55-77-11.

S poštovanjem,

JKP “Vodovod i kanalizacija”

32
Edar [pre 28 dana i 8 časova] Odgovori
Proverite cevi od vode, ako su metalne moguće da su oksidirale, miguće he da je to uzrok
As [pre 28 dana i 7 časova] Odgovori
Sokić
Dodjoh videh ukradoh [pre 28 dana i 7 časova] Odgovori
Nemaju oni vremena da se bave pijaćom vodom kad treba najavljivati nove projekte koji se nikad neće realizovati.
Ja [pre 28 dana i 5 časova] Odgovori
Iako samo radim u ovom kvartu, moram da podrzim, jer je voda zaista grozna. Ne moze da se pije, a kada se prokuva ostaje zuta, dakle pitanje je da li je uopste za upotrebu.
Gradjanin Novog grada [pre 28 dana i 4 časa] Odgovori
Podrzavam pistaljku, voda ne samo da je zuta vec i smrdi. Iz vodovoda su rekli dok se zavrsi precistac kod Severa. Kad se to tamo i zavrsi bice za Palic i Veliki Radanovac, a Novi Grad? Mi smo odseceni od sveta??
Subotica [pre 28 dana i 4 časa] Odgovori
A cena kao da vino teče.
Dijana [pre 28 dana i 3 časa] Odgovori
Tako je, mala deca treba da piju ovu vodu i da se kupaju u njoj. Gospodin sa kojim razgovarate kada pokusate da prjavite ovo stanje, koji je sve samo ne ljubazan i covecan, i koji vice da je voda bakterioloski ispravna i sta jos hocemo!!!, ja bih ga zamolila da svrati i da popije casu te zute ciste vode.
Andreja [pre 28 dana i 2 časa] Odgovori
I smrdi na kuvana jaja i ostavlja tamno žute tragove posle tuširanja! (takođe u Novom Gradu)
Darko [pre 28 dana i 1 čas] Odgovori
Tako je i ja sam se nebrojeni broj puta zalio, zvao televizuju i novine i na kraju opet isto.
Sav svoj beli ves mogu da bacim jer posle samo par pranja izgleda kao da je star 100 godina.
Nek me ispravi neko ali mislim da se sad treba zaliti na visem nivou zvati neku inspekciju jer drugacije izgleda da se problem nece resiti.
Suzy [pre 28 dana i 1 čas] Odgovori
Moja cerka od 2 god misli da curi sok od narandze iz cesme.
Tako je [pre 27 dana i 19 časova] Odgovori
Možda i više od godinu dana i žuta , nazovemo vodovod , oni dođu i isperu nešto pa budem malo bolja ali posle izvesnog vremena opet isto i tako u krug
Majmun [pre 27 dana i 13 časova] Odgovori
Strašno. Odnesite im na radno mesto par flaša vode, neka glavni pametnjaković popije pred vama ako tvrdi da je ispravna. Častite ga.
C [pre 27 dana i 12 časova] Odgovori
Pita vlasnik zašto se bunimo kada nam je podario lekovitu vodu.
Vladimir [pre 27 dana i 4 časa] Odgovori
Mislim da treba da organizujemo proteste. Svi iz Novog Grada. Ko zna šta naša deca piju!
Gargamel [pre 27 dana i 3 časa] Odgovori
Да ли је могуће да, као што неки пишу, имате тај проблем годину дана и да сте до сада само звали телефоном? Знате где треба да одете ако вас годину дана игноришу, а можете наставити да зивкате и да трпите флеке и смрад. Избор је ваш. Очигледно није толико мучно чим трпите.
Oksidacija u toku [pre 27 dana i 3 časa] Odgovori
Voleo bih da iko odreaguje na ove pistaljke, jer nije prvi put postavljena - ali ne sa odgovorom da se strpimo nego sa projektom zamene starih cevi. Vodu placamo kao da stize sa najvisih Alpskih vrhova, a u stvari placamo ugrozeno zdravlje i kvarove kucnih uredjaja koji rade na vodu. Kada zelimo da ispitamo kvalitet vode, ZJZ kaze da nemamo na to pravo, jer je Vodovod nadlezan za to (da uzme uzorak sa "izvora") ... e pa onda neka dodje Vodovod u svaciju kucu ili stan i neka uzme uzorak - zanima me da li je kvalitet isti kao sa "izvora"? Prokleti bili, sramota.
Redovan platiša [pre 26 dana i 22 časa] Odgovori
Do sada sam redovno i na vreme izmirivala obaveze prema Vodovodu, ali sada zsista razmišljam šta uraditi. Redovno kupujemo vodu za piće a sada cemo morati i za kuvaje. Recite da ne možete da isporučite ispravnu, bezbednu vodu. Naplaćujete nam vodu extra kvaliteta a vidite sta imamo. Ne može više ovakvo. Građani Novog grada moraju nešto zajedno da preduzmu.
xy [pre 26 dana i 22 časa] Odgovori
Možda bi građani trebalo da pošalju na analizu vodu u neku nezavisnu laboratoriju.
Marko [pre 26 dana i 14 časova] Odgovori
Na Velikom Radanovcu ista situacija! Znaci ne mogu da verujem sta oni tamo uopste rade! Placamo vodu i odvodnjavanje, a uslugu za istu ne dobijamo. Voda sa cesme nije za pice, a kada padne neka veca kisa poplava je svuda.
C [pre 26 dana i 9 časova]
Kada padne obična kiša. Nismo mi baš videli nešto veću kišu.
Jokec [pre 26 dana i 10 časova] Odgovori
Radnici iz Vodovoda su bili pre koji dan da isperu cevi u MZ Novi Grad,i rekli su da dok ispiraju cevi svi bi trebalo da pustimo vodu da curi ali ima dosta komsija koji su bezobrazni kod mene u ulici i ne zele da saradjuju a posle se bune kakva je voda,takodje sam nosio vodu na analizu u JKP Vodovod i Kanalizacija u staklenoj flasi i dali su mi papir da skupim potpise iz ulice i MZ NG da dokazem da je takva voda i da se uradi nesto povodom toga.Jos jedna stvar takodje su rekli da je voda zuta od radova na vodozahvatu kod Severa rekli su da im je prilikom kopanja uleteo neki mulj u cevi i da je voda zbog toga zamucena.
Branka [pre 24 dana i 16 časova]
Kada se dokaze da voda nije za pice, povodom toga moze da se uradi samo jedno: tuzba za JKP Vodovod i naravno grad...ali uzorak vode ne treba da se nosi u Vodovod nego u nezavisnu laboratoriju.
Majmun [pre 26 dana i 1 čas] Odgovori
Pitajte glavnog u vodovodu da li se seća lekcije iz prvog razreda osnovne škole kada smo učili da je voda za piće bez mirisa, bez boje i bez ukusa. Idite lično, nemojte zivkati telefonom, organizujte se preko mesne zajednice ili svi u njihovu kancelariju.
Vetropir [pre 25 dana i 23 časa] Odgovori
Dolaze sledeće nedelje po uzorak pa ako nije ispravna ide tužba gradu i vodovodu.
Vladimir [pre 23 dana i 20 časova]
Ko dolazi? Inače voda je još uvek žuta.
Lelemud [pre 20 dana i 1 čas]
Bili iz akreditovane privatne laboratorije.
Ja sam ja [pre 24 dana i 6 časova] Odgovori
Sta ste ae stisli kupite aparat za vodu kao sav normalan svet,ko jos pije vodu iz cesme???Samo seljaci!
Darko [pre 23 dana i 22 časa] Odgovori
VETROPIR
Danas su ispirali mulj iz Rezervoara i pretpostavljam da su ti po uzorak dosli posle toga?
Gordana [pre 22 dana i 22 časa] Odgovori
Pored sumnjive boje od 21.10 su se pojavili i crni opiljci. Ukoliko neko želi telefonom da uputi žalbu nekom tehničkom licu ili direktoru Vodovoda ta želja biće mu uskraćena jer je dispečer ima strogo zabranjeno da omoguće kontakt sa pomenutom gospodom iz Vodovoda. Ukoliko gradski oci ne reaguju na ovakvo ponašanje rukovodstva Vodovoda jer oni svojim ne činjenjem truju stanovništvo mesnih zajednica Novi Grad i Mali Radanović dužni smo se obratiti Ministarstvu pa čak i predsedniku države za pomoć.
Gargamel [pre 22 dana i 4 časa]
@Gordana: Док ви пишете молбе и улажете жалбе време пролази. Вама долазе рачуни, ви их плаћате, а одговорнима за проблеме с водом нисте интересантни. Илузорно је мислити да ће председник ишта да учини. Можда обећа нешто, ипак се ближе избори, чисто да будете мирни неко време.
На жалост, у Србији се ништа не мења писањем молби и жалби.
beax [pre 22 dana i 1 čas] Odgovori
Da li je trenutno sad zuto negde voda i mogli bi pokazati? Medija
Tatjana Vukadinovic [pre 18 dana i 19 časova] Odgovori
Voda je i danas zuta, 26.10.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.