Komentara: 32
Pregleda: 5090

Gradska voda u Novom gradu je već mesecima žuta

Komunalno - (otpad, zagađenje, ekologija) / Informacije o građevinskom zemljištu, izgradnji, legalizaciji
16. oktobar 2019.

Voda iz gradskog vodovoda u naselju Novi grad u Subotici je već mesecima žuta. Više puta smo pozivali Vodovod. Njihova služba izađe i izvrši ispiranje i voda nam je opet kao i ranije žuta. Da li nam neko može reci da li ce se ovaj problem rešiti ili neće? Računi redovno stižu i vodu plaćamo kao da je ispravna.

PIŠTALJKA SE REŠAVA!

Pištaljka #8821 je u procesu rešavanja, uz sledeći komentar...

Poštovani, Grad Subotica se vodom za piće snabdeva iz podzemnih bunara. Voda koja se crpi iz ovih bunara je bogata gvožđem, koje u kontaktu sa kiseonikom oksidiše, usled čega se javlja zamućenje (žuta voda). Vodosnabdevanje Mesne zajednice Novi grad se vrši neprerađenom vodom sa Vodozahvata 2. U oktobru 2017. godine je potpisan ugovor za izgradnju fabrike za kondicioniranje vode na vodozahvatu 2. Završetkom radova, koji su planirani za mart 2020. godine, i u ovom delu grada će se obezbediti snabdevanje prerađenom vodom. Do izgradnje fabrike vode, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica je u mogućnosti da vrši plansko, preventivno i interventno ispiranje javne vodovodne mreže, kako bi se umanjile negativne posledice pojave zamućenja vode. Plansko preventivno održavanje se sprovodi s proleća i jeseni svake godine, a po potrebi (na osnovu primljene reklamacije) se vrši interventno ispiranje mreže. Apelujemo na potrošače da našu dispečersku službu obaveste ukoliko primete bilo kakvu promenu u boji, mirisu ili ukusu vode, kako bismo bili u prilici pravovremeno da reagujemo. Telefonski broj dispečerske službe je 024/55-77-11. S poštovanjem, JKP “Vodovod i kanalizacija”
Povezana vest
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.