Komentara: 0
Pregleda: 266

Izložba: Colourful Music - kiállítás

29. septembar 2020. u 18:00 časova
Mađarski kulturni centar Palić

Otvaranje izložbe dokumentarnih fotografija subotičkog fotografa Damira Vujkovića pod nazivom Colourful music održaće se u okviru projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija u Mađarskom kulturnom centru (Bohinjska bb) u utorak 29. septembra 2020. godine sa početkom u 18 časova.  Izložbu će otvoriti Atila Kovač, fotograf.

Izložba će biti postavljena do kraja oktobra 2020. godine.

Ulaz je slobodan.

Damir Vujković je autor u čijem je fokusu i dokumentarna fotografija. Nakon završene fotografske škole u Subotici usavršavao se dugo godina pod mentorstvom profesora fotografije Atile Kovača. Učesnik je brojnih međunarodnih radionica i kurseva. Njegove fotografije dokumentuju čaroliju koja nastaje u interakciji umetničkog dela i publike.

Prateći kulturni program koji se dešavao u Mađarskom kulturnom centru nastale su brojne fotografije a ova izložba predstavlja dvadeset radova koji svedoče o muzičkom programu koji se dešavao na Paliću.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat otvara vrata Mađarskog kulturnog centra na Paliću, mesta susreta i razmena ideja, mesta u kome se pruža podrška regionalnim umetnicima i promovišu najrazličitiji trendovi u kulturi.  Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije, putem Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA).

Za više informacija, molimo posetite veb-sajt programa: www.interreg-ipa-husrb.com.

Događaj se organizuje u skladu sa odredbama Vlade Republike Srbije, nošenje maski je preporučeno u zatvorenom prostoru kao i poštovanje fizičke distance. Prostor se dezinfikuje prema preporukama svetske zdrastvene organizacije.

Izložba: Colourful Music - kiállítás
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.