Predstava: Tri musketara - premijera

Dečje pozorište
Više detalja

Na sceni Dečjeg pozorišta u četvrtak, 25. aprila sa početkom u 18.00 časova premijerno će biti izvedena predstava „Tri musketara“ u režiji Predraga Štrpca, po dramatizaciji Aleksandre Glovacki.

Predstava je inspirisana istoimenim romanom Aleksandra Dime, izvodi se na srpskom jeziku i namenjena je deci uzrasta iznad četiri godine. 

Reč reditelja: Čvrsto verujem da svaka nova generacija treba da vidi, čuje, upozna se i doživi klasike, velike priče koje u dečijem umu razbuktavaju maštu i donose istinske humanističke vrednosti. Naravno, to se pre svega odnosi na domaće autore i narodne priče, te i na evropske i svetske klasike. „Tri musketara“ Aleksandra Dime jedno je od takvih dela. Iako u njemu postoji puno ozbiljnih tema koje više pripadaju pozorištu za odrasle, takođe se nalaze i za najmlađe naraštaje veoma važne teme prijateljstva, požrtvovanosti, istinoljublja...I upravo zato, u saradnji sa autorkom teksta Aleksandrom Golovacki i celokupnim kreativnim timom i ansamblom Dečjeg pozorišta u Subotici, donosimo vam avanture hrabrih musketara D’Artanjana, Atosa, Portosa, Aramisa, dvorske dame Konstance, kralja Luja i kraljice Ane i zaverenika Rišeljea i Milejdi. Uživajte u njima svim srcem!

Režija i scenografija: Predrag Štrbac
Muzika: Alek Rodić
Kostimograf: Simonida Đorđević
Scenski pokret: Igor Greksa
Dizajn plakata: Rade Reković
Igraju: Stefan Ostojić, Branislav Trifković, Szloboda Tibor, Greguss Zalán, Mladen Vuković, Boško Boškov, Nemanja Dimić, Viktorija Palfi, Svetlana Abramović, Ana Milosavljević, Gvozden Mustafić, Pavle Panić, Vladan Grbić

Rezervacija karata vrši se putem telefona  024/555 715 ili lično u Dečjem pozorištu.
 

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.