Koncert: "Pannon Session - Etnokor"

Bioskop "Abazija"

Koncert grupe Etnokor održaće se u nedelju 21.jula 2019. godine sa početkom u 23 časa u dvorištu Bioskopa Abazija. Koncert se organizuje u sklopu projekta Colourful Cooperation koji se finansira kroz Interreg–IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ulaz je slobodan.

U svom umetničkom izrazu, Etnokor spaja elemente srpske i mađarske nacionalne kulture te u fuziji sa savremenim izrazom donosi autentični vojvođanski zvuk. Etnokor čine: Olja Njarodi, Miroslav Jovančić, Palfi Ervin i Bakoš Arpad.

Projekat Colourful Cooperation – Raznobojna saradnja, kao što i sam njen naziv nagoveštava, jeste raznobojna, dinamična saradnja stanovništva i posetilaca pograničnog područja Mađarske i Srbije, na čije programe su svi dobrodošli. Zahvaljujući lokalnim običajima i kulturnoj raznobojnosti u jednoj od najzanimljivijih regija Evrope, na teritoriji Evroregije DKMT nalaze se županije Bač-Kiškun i Čongrad, kao i Autonomna pokrajina Vojvodina. Na ovim područjima već vekovima zajedno žive mnoge nacije, čuvajući svoju tradiciju i svoje običaje, te čineći tako svakodnevicu raznobojnijom.

Colourful Cooperation promoviše regionalne umetnike i kulturne programe i ovaj raznobojni projekat će uskoro iznedriti Mađarski kulturni centar na Paliću, buduće mesto susreta i razmena ideja, mesto u kome će se pružati podrška regionalnim umetnicima i promovisati najrazličitiji trendovi u kulturi

 

0

Ovo dešavanje još uvek nije komentarisano.