Predavanje: Predavanje o Surya Yogi i sunyogiju Umasankaru

MZ "Kertvaroš"

Besplatno uvodno predavanje o Surya (Sunčevoj) Yogi i sunyogiju Umasankaru kao i o seminaru koji će održati u Srbiji. Naš gost-predavač je Marko Simić iz Beograda, organizator Umasankarovog dolaska i samog seminara, praktikant Sun Yoge, koji sa velikom posvećenošću prenosi svoja znanja i iskustva, posebno nakon višemesečnog boravka u Umasankarovom ašramu u Rišikešu na Himalajima.

Marko kaže:
Vanredna je prilika boraviti u prisustvu prosvetljenog jogija, Sun Yogi-ja Umasankara i slušati njegova autentična duhovna predavanja iz njegovog ličnog iskustva. Takodje ćete imati priliku da čujete učenja o samom životu, koja Yogi vuče iz svetih Indijskih spisa Veda, Upanišada, Bhagavad Gite i ostala tri sveta spisa. Jos značajnije je što ćete moći da čujete i učenja o samom životu koja je dobio u dubokoj meditaciji od samog Maha Avatara Babadji-a, dok se podvizavao u osami na Himalajima.

U pitanju je učenje, iskustvo i tehnika koja nas uznosi u spoznaju kosmičke svesti. Dakle nije "sungazing" u pitanju, nego prava Yoga. U ovom postupku se ne gleda golim očima direktno u Sunce, gleda se trećim okom, uz prepuštanje pozitivnim emocijama prema Suncu. Sunyogi jako lepo, kroz svoja predavanja, objašnjava svih 8 koraka Ashtanga Yoge poznatu po Patandjalijevoj "Yoga Sutri". Lepo objašnjava zašto je izuzetno bitno da se Yoga praktikuje sa poštovanjem prva tri koraka u jogi i objašnjava šta se dešava posle prolaska kroz osmu fazu joge, kad se prodje kroz samadhi i koliko još ima nivoa posle samadija. Sunyogi uspešno skida veo sa očiju ljudima koji imaju pogrešno znanje o jogi i o tome šta je joga uopšte. Takodje će predavati o tome kako je došao do ponovnog otkrića Surya yoge (Sun Yoge) za koju se jako dugo smatralo da je izgubljena u sećanju ljudi. Poštovanje i ljubav prema Suncu kao izvoru života, je najstarija religija u našoj civilizaciji. Sunyogi Umasankar kroz svoja učenja, predaje jednu uzvišenu duhovnu praksu, po rečima mnogih drugih svetaca i učitelja koji borave kod nas ili podučavaju po svetu. Uvek je bio pozivan i bio prisutan na poslednjih nekoliko Kumbhamela festivala, koji se održavaju svake treće godine, gde se okupljaju najveći živi učitelji u Indiji, gde se spuštaju sveci iz pećina po Himalajima i diskutuju na duhovne teme i dele svoje znanje. Poslednji Kumbhamela festival se održao krajem aprila 2016-te godine.

Kroz praktikovanje sunyoge imamo mogućnost da se razvijamo i uzrastamo uz samog životodavca i stvoritelja svih pet elemenata, samog Sunca. Sunce takodje balansira svih pet elemenata u nama samima.

Sunyogi Umasankar objašnjava :
-Boravak na Himalajima,otkrića i priče
-Teoriju pet elemenata,nastanak vremena i života
-Objašnjenje asana
-Kompletna dnevna praksa Sun meditacije
-Svi nivoi Sun meditacije i kako doći do krajnjeg cilja
-Priprema za Sun meditaciju
-Šta je samadhi i kako ga dostići
-Duhovne funkcije mozga tokom meditacije
-Meditacija koja se praktikuje tokom zime i oblačnog vremena
-Osnovno objašnjenje ugla očiju tokom Sun meditacije
-Zakon stvaranja Kosmosa

Kako Umasankar kaze :" Jedna kap praktikovanja je bolja nego okean knjiga i teorija".
Kroz meditaciju osećamo, a kroz osećaj možemo da otkrijemo dušu. Ovi procesi nas vode automatski kroz naš život, dajući vrlo praktične uvide o našim navikama, odnosima, željama i ciljevima. To nam donosi duševni mir, emocionalnu ravnotežu i fizičko zdravlje. Na višim nivoima, donosi samoostvarenje i prosvetljenje. Iskreni tragaoci mogu ići i dalje iznad tog nivoa.

"Sunčeva svetlost je najveća od svih svetala, a u svojoj dubini nosi spoznaju konačne istine. Ova yoga je najstarija i najkompletnija. Ona daje lepotu svemu na Zemlji", Sunyogi Umasankar.

VREME I MESTO PREDAVANJA:

Četvrtak, 20.04., od 19h
MZ Kertvaroš,
Marije Vojnić Tošinice 14
(iza Studentskog doma kod Ekonomskog fakulteta).
Ulaz je slobodan!

Dobrodošli! ☀

0
zvoganj [pre 423 dana i 20 časova] Odgovori
Da li bi neko bio ljubazan da snimi ovo predavanje i postavi na YT za nas koji ne mozemo da dodjemo?
Hvala
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.