Komentara: 0
Pregleda: 465

Predstava: Lazar - Lazar Dunđerski

18. april 2019. 20:00 časova
Gradska kuća - Velika većnica Više detalja

Čudesna predstava koja osvetljava životnu i poslovnu filozofiju Lazara Dunđerskog, najtragičnije momente njegovog života, poput smrti svoje voljene kćeri Lenke, govori o odnosu Lazara Dunđerskog prema vodećim srpskim političarima, kao što je Svetozar Miletić, o odnosu prema Srbima i drugim narodima koji žive u ovoj ravnici...

Lazar je bio najbogatiji Srbin u Austrougarskoj Carevini, sa izrazitim talentom za vođenje poslova u poljoprivredi, industriji, bankarstvu, trgovini...Dvorci u Čelarevu, Kulpinu, Novom Bečeju, Hajdučici i druge palate u Novom Sadu, Budimpešti, Beču, Zrenjaninu... svedočanstvo su njegove moći i vremena koje je ostalo daleko iza nas.

Jedan je bio Lazar Dunđerski!

U ulozi Lazara Dunđerskog je Miodrag Petrović, prvak drame Srpskog narodnog pozorišta,  a režiju i scenografiju radio je Ljuboslav Majera. Tekst drame potpisuje Zoran Subotički.

 

Predstava: Lazar - Lazar Dunđerski
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.