Komentara: 0
Pregleda: 110

Izložba: Janoš Tarko - Forme koje seku život

17. septembar 2021. u 19:00 časova
Savremena galerija Subotica

U Savremenoj galeriji Subotica će u petak, 17. septembra 2021. u 19 časova biti otvorena izložba novosadskog umetnika Janoša Tarkoa pod nazivom „Forme koje seku život”.

Tarko Janoš je rođen 1980.godine u Novom Sadu gde je diplomirao na Akademiji umetnosti na odseku za grafiku 2004. godine, kod profesora Milana Stanojeva. Na istom fakultetu je završio master studije. Član je SULUV-a od 2006. godine  Bavi se slikarstvom, grafikom, skulpturom i muzikom. Zaposlen kao nastavnik likovne kulture u OŠ ''Petefi Šandor '', Novi Sad.  Imao je brojne izložbe u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je Forumove nagrade za likovnu umetnost za 2017. godinu. Trenutno je na doktorskim studijama  na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni smer.

Janoš Tarko će se predstaviti publici svojim slikama, asamblažima, crtežima i kolažima.

Na otvaranju će govoriti Miroslav Jovančić, kustos izložbe a izložbu će otvoriti Nebojša Milenković, muzejski savetnik u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

* Molimo posetioce koji budu prisustvovali otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitne maske i poštuju propisane mere zaštite.

Izložba: Janoš Tarko - Forme koje seku život
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.