Komentara: 0
Pregleda: 243

NO PLACE LIKE HOME - Razgovor sa dr Viktorijom Aladžić

16. maj 2024. u 19:00 časova
Savremena galerija Subotica

NO PLACE LIKE HOME. SLIKA DOMA U KOLEKCIJI SAVREMENE GALERIJE SUBOTICA

Razgovor sa dr Viktorijom Aladžić

Savremena galerija Subotica, Park Ferenca Rajhla 5.

četvrtak, 16. maj 2024, u 19.00

U okviru pratećih programa izložbe NO PLACE LIKE HOME. SLIKA DOMA U KOLEKCIJI SAVREMENE GALERIJE SUBOTICA imamo posebnu čast da razgovaramo sa dr Viktorijom Aladžić, arhitekticom, vanrednom profesorkom Građevinskog fakulteta u Subotici i dobitnicom prestižne nagrade HEROINA NASLEĐA za 2023. godinu koju dodeljuje Evropa Nostra Srbija.

Viktorija Aladžić svojim predanim radom na očuvanju arhitektonskog nasleđa u Subotici i Srbiji vodi trajnu borbu za podizanje svesti o značaju kulturne baštine a njen rad poznat je i u međunarodnim krugovima kada je u pitanju secesija u Subotici, o kojoj je mnogo pisala i objavljivala.

O izazovima i odgovornostima prema svojim i tuđim domovima u prošlosti i sadašnjosti sa dr Viktorijom Aladžić govoriće Jasmina Jovančić Vidaković, viša kustoskinja SGSU.

Sve vas srdačno očekujemo :)

Biografija: Prof. dr Viktorija Aladžić vanredna je profesorka Građevinskog fakulteta Subotica, Univerziteta u Novom Sadu. Doktorirala je na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u naučnoj oblasti prostornog planiranja. Objavila je brojne stručne tekstove u domaćim i stranim časopisima kao i  knjige i studije. Pored naučnog rada aktivno je inicirala kampanje za zaštitu graditeljske baštine Subotice i Vojvodine. Dobitnica je nagrade „Heroina nasleđa“ Evropa Nostre Srbija (2023).

NO PLACE LIKE HOME - Razgovor sa dr Viktorijom Aladžić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.