Komentara: 0
Pregleda: 542

OTKAZANO: Predstava "Jedna uz drugu"

16. maj 2019. 21:00 časova
Gradski muzej Više detalja

16.05. - 9,30h PREDSTAVA SE OTKAZUJE ZBOG BOLESTI GLUMICE

 

Subotica je grad u kome živi oko sto hiljada stanovnika različitih nacionalnosti grupisanih u nacionalne tabore preko kojih se prividno stvara osećaj pripadnosti, sigurnosti i multikulturalnosti. Grad u kome slobodni umetnici i intelektualci, te time i nadnacionalna kultura i savremeno stvaralaštvo, nemaju podršku, u kome ljudi većinom žive otuđeni jedni od drugih ne usuđujući se da iskažu svoje probleme, stavove, ideje. Grad iz koga je poslednjih godina otišlo najviše ljudi, pogotovo mladih. Problemi žena, naročito umetnica,  u  ovakvim se okolnostima gotovo ni ne spominju.

Predstava je rezultat psihodramskih radionica i razgovora, plesnih i pevačkih radionica tokom kojih su subotičke umetnice otvarale pitanja i tražile odgovore o smislu umetnosti u malom gradu, društvenoj ulozi žene, predrasudama i položaju umetnica u sredini u kojoj je jedini cilj puko preživljavanje. Umetnice su se ujedinile u umetničkom stvaranju te kroz istraživanje stvorile predstavu.

Ulaz je slobodan

Udruženje građanki “Klara i Rosa“  je dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti kreativne industrije, kulturnog menadžmenta, društvenog aktivizma i obrazovanja. Ciljevi Udruženja su unapređivanje kulturnog života građana, podsticanje i razvoj kreativnog stvaralaštva i obrazovanja, posebno kod mladih, osnaživanje društvenog aktivizma, promocija zdravog načina života i ljudskih prava.

Rekonstrukcija Ženski fond je prva lokalna ženska fondacija u Srbiji, osnovana 2004. Misija RŽF je da podrži i održi feminističku političku platformu protiv rata, nacionalizma, rasizma, militarizma, bilo kog oblika diskriminacije i nasilja prema ženama.

Slobodna scena Subotice je nezavisna glumačka trupa koja okuplja umetnike različitih profila, čiji je osnovni cilj stvaranje kvalitetnog pozorišnog sadržaja za decu, mlade i odrasle.

Igraju: Jelena Rašković, Aleksandra Bašić, Gordana Vukov Ciganjik
Tekst i režija: Gordana Vukov Ciganjik
Kompozitorka instrumentala i muzička produkcija: AnaMarija Tumbas
Kompozitorka songova: Gloria Lindeman
Tekst songova: Gordana Vukov Ciganjik, Čarna Ćosić
Kostim i rekvizita: Aleksandra Rajčić
Video dizajn: Dragana Stanić
Izrada sufražetskih parola i fotografije: Jelena Grujičić
Dizajn : Daniela Mamužić

Copyright: UG ,,Klara i Rosa,, Slobodna scena Subotice

Projekat je podržala Rekonstrukcija Ženski fond.

Prijatelji projekta : Atelje Medijala, Ženski hor FEMINA VOX, OKUD Mladost, UG Spektrum

OTKAZANO: Predstava "Jedna uz drugu"
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.