Komentara: 0
Pregleda: 146

Izložba Mateja Stupice

12. jun 2021. u 18:00 časova
Dvorišna galerija Više detalja

U subotu, 12. juna 2021. godine sa početkom u 18 časova u Dvorišnoj galeriji Centra biće otvorena izložba slovenačkog umetnika Mateja Stupice. Dvorišna galerija nalazi se na adresi Korzo 1 u dvorištu, na zidu nekadašnjeg bioskopa Korzo, kasnije Radnički. Izložbu će otvoriti Jelena Grujičić, koordinatorka za likovnu umetnost Centra za savremenu kulturu i umetnost, Subotica.

Na otvaranju ćete moći čuti i program Radija Plac, online radija Centra za savremenu kulturu i umetnost.

Matej Stupica je umetnik koji radi u različitim oblastima: vizuelna umetnost, ilustracija, scenografija. Njegova umetnička praksa povezuje različite medije i kombinuje ih sa performativnim ili zvučnim elementima. Sa ironijom pristupa socijalnim i političkim temama – ili zatvara paradokse u samim medijima – dovodeći u pitanje prosvetljenje modernih društava. Svoje radove predstavljao je u Sloveniji i inostranstvu, dobio je dve nagrade za novinsku ilustraciju (Slovenski bijenale ilustracije, Ljubljana) i dve studentske umetničke nagrade (Akademija likovnih umetnosti, Ljubljana).

Više o Mateju možete saznati i kroz radiju emisiju "U gostima" koja se emitovala na Radiju Plac

Izložba se realizuje u sklopu saradnje između Društvenog centra Rojc iz Pule i Centra za savremenu kulturu i umetnost iz Subotice u okviru programa „Izgradnja zajednice kroz kulturne prakse“. Program je podržan od strane Fondacije za otvoreno društvo, Srbija po projektu UG „Klara i Rosa“ iz Subotice.

Izložba Mateja Stupice
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 5 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.