Komentara: 0
Pregleda: 535

Početak i kraj – 50 godina od ukidanja subotičkog tramvaja

04. april 2024. u 18:00 časova
Gradski muzej Više detalja

Subotički tramvaj 50 – izložba i poziv

Početak i kraj – 50 godina od ukidanja subotičkog tramvaja naziv je izložbe sačinjene od fotografija Edvarda Kirbusa i Zlatka Jovanova (1949–2014) o ispraćaju subotičkog tramvaja 4. aprila 1974. godine, te predmeta iz zbirke Gradskog muzeja Subotica vezane za početke tramvajskog saobraćaja u nešam gradu. Postavka se realizuje u okviru izložbe „Istoricizam u Subotici“,  jer je prvi tramvaj u Subotici krenuo u periodu istoricizma, 1897. godine.

Otvaranje izložbe je 4. aprila 2024. godine, sa početkom u 18 časova, u Gradskom muzeju Subotica.


Gradski muzej Subotica takođe poziva stanovništvo da ustupanjem svojih fotografija i drugih predmeta, koji se vezuju za subotički tramvaj, doprinesu kolektivnom sećanju na ovaj deo subotičke istorije. Dostava fotografija i drugih predmeta je moguća lično na porti muzeja (Trg sinagoge 3), zauzvrat se dobija potvrda o predaji, ili putem mejla na adresu: muzejsubotica@mts.rs, a celokupan materijal će biti prikazan tokom „Noći muzeja”, 18. maja 2024.

 

 

Početak i kraj – 50 godina od ukidanja subotičkog tramvaja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.