Komentara: 1
Pregleda: 757

Humanitarna žurka za Boška Gugletu

03. jul 2021. u 19:00 časova
Caffe Plaža bar - Palić

Humanitarni muzički maraton od 19h do 02h
Ove subote đuskamo za Boška!

Caffe Plaža bar - Palić, 03.07.2021. 19h-02h
Humanitarna žurka za Boška Gugletu!

Boško Gugleta rođen 14.01.2021. kao zdrava beba. Kada je imao 3 meseca, njegovi roditelji su primetili da je dosta mirniji nego što bi trebalo da bude u tom uzrastu. Nakon mnogobrojnih pregleda i analiza, dobili su rezultate kojih su se bojali. Nažalost, njegova dijagnoza je SMA 1 (spinalna mišićna atrofija tip 1). Reč je o neuromišićnoj bolesti, teškoj i progresivnoj, koja može da ima i smrtni ishod.

Sa svoja 4 meseca života, Boško, hrabra beba, počinje svoju borbu za život. Lečenje koje se pokazalo kao izrazito uspešno i koje je glavni cilj naše borbe jeste genska terapija Zolgensma. Ova savremena terapija, odobrena 2019. godine, trenutno je najskuplja na svetu i nedostižna je običnom čoveku.

Stoga, pozivamo sve ljude dobre volje da daju svoj doprinos. Svaka pomoć znači novu nadu da ovo dete nastavi svoj život kao zdrav dečak. Da i Boško pobedi SMA! Svi za Boška!

Humanitarna žurka za Boška Gugletu
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.