Komentara: 4
Pregleda: 8831
Foto

ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

14.07.2016. u 12:52h
Izvor: Subotica.com
U trofejnoj sali Sportskog saveza Subotice danas je upriličen formalni oproštaj Uprave, stručnog štaba i igračica ŽFK "Spartak" sa jednom od najboljih, ako ne i najboljom fudbalerkom u proteklih nekoliko sezona, Milenom Nikolić.
ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

Posle tri pune godine u plavo-belom dresu došao je momenat za rastanak sa vrsnom fudbalerkom, visokom golgeterkom rodom iz Trebinja. Milena je dobila i prihvatila ponudu da od naredne sezone igra za bundesligaša SC "Sand" i igraće u napadu sa Jovanom Damnjanović, nekadašnjom igračicom Crvene zvezde.

24-godišnja Milena Nikolić ostavila je dubok trag i značajno pomogla u ostvarivanju ciljeva kluba u prethodnim sezonama, a tome svedoče i brojni trofeji, među kojima je i ona dosada najvredniji u njenoj karijeri - titula najbolje golgeterke Evrope u sezoni 2013/14.

- "Subotica može da bude ponosna na igračicu koja je stasala u ovom klubu, napravila velike krupne korake u svojoj sportskoj karijeri, a najbolji dokaz je interesovanje i parafiranje profesionalnog angažamana sa jednim ozbiljnim evropskim klubom, koji igra u jednoj od najjačih liga Evrope. Zahvaljujemo joj se na svemu što je učinila za naš klub i uvek će biti doborodošla" - rekao je Bojan Arsić, sportski direktor kluba dodavši da je Milena tokom svog boravka u klubu sa severa Bačke imala po četiri osvojene titule šampiona Srbije i nacionalnog Kupa, a isto toliko učešća u UEFA Ligi šampiona.

ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

Milena Nikolić / Bojan Arsić / Zoran Arsić

Sreću u daljoj sportskoj karijeri poželeo joj je i predsednik kluba Zoran Arsić.

- "Stručnim radom i profesionalnim odnosom prema obavezama Milena je stasala u jednu vrlo kvalitetnu fudbalsku igračicu i svojim igrama sa razlogom skrenula pažnju na sebe. Svojim golovima i svojim nastupima ispisala je istoriju ovog kluba i sa pravom mogu da kažem da je ona jedna od najboljih igračica ovog kluba u njenoj 70 godina dugoj istoriji. Milena je sjajan igrač, sjajna osoba, izvanredan student i kao takva kompletna ličnost" - rekao je predsednik ŽFK "Spartak"

Pоsle uvodnih reči sportskog direktora i generalnog direktora kluba Milena se sa suzama u očima oprostila od saigračica i kluba u kojem se afirmisala, značajno unapredila svoje fudbalsko znanje i podigla brojne trofeje, kako kolektivne tako i pojedinačne za vrhunske rezultate.

- "Zahvaljujem se na divnom uvodu, ali pre svega želim da se zahvalim saigračicama na prelepim godinama koje sam provela sa njima, kao i upravi kluba koja mi je pružila šansu da se dokažem i ostvarim najbolje rezultate u svojoj karijeri. Smatram da uspesi pojedinca zavise od igre kolektiva i zato veliko hvala svima sa kojima sam igrala i koji su mi pomogli da dođem do ovoga gde sam sada." - rekla je Nikolićeva emotivno se opraštajući od kluba i saigračica

ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

Pomešane emocije..

ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

Milena je kako za Spartak prethodnih godina nastupala i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, države u kojoj je i rođena, a internacionalno iskustvo u jednoj od najjačih liga Evrope pomoći će joj da još više usavrši svoje fudbalsko znanje, a možda se u nekom momentu aktivne karijere i vrati u Suboticu, u klub koji joj je bio odskočna daska u beli svet.

Milena je za ŽFK "Spartak" upisala 60 zvaničnih nastupa, a u tom periodu postigla je 82 gola.

Za rastanak i uspomenu na lep period njenog privatnog života i profesionalnog angažmana čelnici kluba su joj poklonili narandžastu verziju dresa sa brojem 9, kako kažu "boje koja najviše liči na zlatnu, da simbolizuje ono što je Milena značila klubu".

Iako njen trener Boris Arsić ovaj put nije govorio, u njegovim očima mogla se primetiti žal za rastankom i sigurno će mu faliti takav kalibar igrača, ali i po mnogima tip osobe koji je svojim ponašanjem doprinosio kvalitetnoj atmosferi.

ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

Violeta Slović (kapiten) / Milena Nikolić

U narednom periodu planirani su još neki odlasci iz kluba, ali rukovodstvo najavljuje da su pri kraju pregovori sa nekim ozbiljnim i kvalitetnim igračicama od kojih se očekuje da budu prava pojačanja u narednom takmičarkom ciklusu u kojem "golubice" nastupaju u Evropi i brane duplu krunu na nacionalnom nivou.

ŽFK "Spartak" se oprostio od Milene Nikolić

Izvor: Subotica.com
Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa Oproštaj Milene Nikolić od plavo-belog dresa
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 8831

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

zoran arsić

bojan arsić

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.