Komentara: 0
Pregleda: 8037
Foto

Završen teniski memorijal "Jovan Kukaras" za dečake i devojčice do 14 godina

21.05.2016. u 16:06h
Izvor: Subotica.com
Finalnim mečevima u obe konkurenciji danas je na terenima Tenis kluba "Spartak" u Dudovoj šumi završen međunarodni teniski turnir za igrače do 14 godina, koji je ujedno i memorijal Jovana Kukarasa. Kod devojčica pobedila je Noa Krznarić (HRV),a kod dečaka Peter Fajta (MAĐ).
Završen teniski memorijal "Jovan Kukaras" za dečake i devojčice do 14 godina

U pitanju je turnir druge kategorije za dečake i devojčice od 12 do 14 godina, koji je po rečima Milana Vučkovića, predsednika TK "Spartak", jedini u Srbiji u ovoj uzrasnoj kategoriji i kao takav godinama unazad privlači igrače iz celog sveta.

Pored igrača iz Srbije, regiona i Evrope učešće na ovogodišnjem turniru uzeli su i mladi teniseri iz Australije i Sjedinjenih američkih država.

U singl konkurenciji kod devojčica turnir je osvojila druga nositeljica Hrvatica Noa Krznarić koja je bila ubedljiva protiv Frančeske Curmi (3) sa Malte rezultatom 2:0 (6-1, 6-2). Kod dečaka vodila se prilično neizvesna borba u tri seta, ali više znanja i sreće imao je Mađar Peter Fajta (4) koji je sa 2:1 (5-7, 6-3, 6-2) savladao Spartakovog igrača Hamada Međedovića (6).

Što se tiče dublova, kod dečaka prvo mesto je osvojio par iz Srbije Mateja Janičijević / Hamad Međedović, dok je kod devojčica trofej za najbolje pripao Mađaricama Dorki Drahoti Sabo / Luca Janoši.

Trofeje najboljima uručili su predsednik TK "Spartak" Milan Vučković, potpredsednik TK "Spartak" Ladislav Iršai, kao i selektor seniorske reprezentacije Bogdan Obradović.

Turnir je počeo kvalifiakcijama 14. maja, već 16. su odigrani prvi mečevi glavnog žreba, a među 64 dečaka našlo se 29 igrača, odnosno 24 igračice iz Srbije.

Zapažen nastup imali su i igrači i igračice iz Spartaka, ali nažalost trofej je došao samo u parovima dečaka. Oliver Sabo Rac je u ranoj fazi izgubio od današnjeg pobednika turnira, a isto je prošla Anđela Vidović u konkurenciji devojčica, ali u Tenis klubu "Spartak" su sigurni da njihovo vreme tek dolazi i da će već na narednom Memorijalu postići zapaženije rezultate.

- "Sve je proteklo u najboljem redu, gsoti nas hvale da smo dobri domaćini, da ovakav ambijent retko gde mogu da vide. Jedino čime nismo zadovoljni je što u singlovima nismo imali više uspeha." - rekao je Vučković.

Predsednik TK "Spartak" imao je mnogo reči hvale za pobednicu ženskog singla Nou Krznarić za koju predviđa lepu tenisku budućnost, te da će se za njeno ime tek čuti u svetskom tenisu. 

- "Mečevi nisu bili preteški, očekivala sam prvo mesto i evo tu sam, prva. Najveći izazov mi je bio u finalu, ali verovala sam u sebe i došla do trofeja" - rekla je kratko Krznarićeva.

Izvor: Subotica.com
Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras" Finale 4. teniskog Memorijala "Jovan Kukaras"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8037

Povezana vest

Povezane teme

Teniski klub Spartak

teniski turnir Subotica

milan vučković

teniski turnir do 14 godina

dudova šuma

teniski turnir

jovan kukaras

tenis klub spartak

memorijal jovan kukaras

međunarodni teniski turnir

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.