Komentara: 4
Pregleda: 6934

"Za istim stolom" - upoznajte druge kulture kroz hranu

08.02.2017. u 12:24h
Izvor: Subotica.com
"Za istim stolom" - upoznajte druge kulture kroz hranu

Centar za omladinski rad (CZOR), organizacija za mlade iz Novog Sada, koja u partnerstvu sa „Omladinom JAZAS-a“ Novi Sad, Udruženjem „Mali princ 2010“ iz Šida i Kancelarijom za mlade grada Subotice sprovodi projekat „Mobilni omladinski klub – Tolerancijom i solidarnošću do održivog društva” poziva sve zainteresovane da prisustvuju događaju “Za istim stolom”.
 
U pitanju je događaj koji nudi nesvakidašnju priliku gde će se stanovnici Subotice i migranti / izbeglice sresti, razgovarati i učiti o kulturi jedni od drugih. Na trpezi će se naći lokalni specijaliteti kao i jela koja se kuvaju u kućama Pakistana, Avganistana i drugih država Bliskog Istoka.

Recepte će sa Subotičanima podeliti žene i muškarci stacionirani u Prihvatno-tranzitnom centru u Subotici, a jela će pripremiti učenici ekonomske srednje škole “Bosa Milićević”.

Javni događaj koncipiralo je i pripremilo dvadeset osnaženih mladih iz Subotice koji su nakon prisustva na radionicama interkulturalnosti došli na ideju da kroz hranu, koja je osnovni deo svakodnevnog života svake kulture, približe lokalnu i izbegličku zajednicu tako što će svi zajedno sedeti za istim stolom.

Događaj će se realizovati u  sutra (četvrtak) u restoranu Spartak sa početkom od 17 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 6934

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.