Komentara: 14
Pregleda: 10828

Usvojen rebalans gradskog budžeta

29.09.2016. u 17:31h > 21:09
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj, četvrtoj sednici Skupštine grada usvojen je rebalans gradskog budžeta, koji je sada veći za 632 miliona i iznosi oko 6.3 milijarde dinara.
Usvojen rebalans gradskog budžeta

Kako je rečeno na zasedanju, rebalans je bio neophodan prvenstveno zbog okončanja Odluke o maksimalnom broju zaposlenih za 2015. godinu, PU „Naša radost“, za režijske troškove i troškove funkcionisanja korisnika budžeta, kao i realizaciju planova poslovanja javnih preduzeća.

​U budžetu je sada 562 miliona dinara kredita od EBRD-a, kao i 50 miliona dinara sa republičkog nivoa za izgradnju carinskog terminala. Prvi put Grad je pozajmio milion dinara iz trezora Grada i to početkom ove godine, kako bi se obezbedila likvidnost budžeta.

​- Sredstva koja smo pozajmili moramo da vratimo do kraja godine, a mi smo sebi stavili rok kraj novembra, kako slučajno ne bi prešli zakonski rok za vraćanje pozajmice – objašnjava Dubravka Rodić, sekretar Sekretarijata za finansije. - Jako se trudimo da na vreme izmirimo svoje obaveze, jer ukoliko račune ne platimo u roku od 45 i 60 dana, ministarstvo finansija obustavlja transfer namenskih sredstava i dela poreza na zarade, što čini 40 odsto gradskog budžeta.

​Pokret za građansku Suboticu podržao je rebalans budžeta, smatrajući ga sasvim korektnim, odnosno da se sve radi u unapred predviđenim okvirima.

​- Ono što mora da se uradi je da se smanji rashodovana strana budžeta, ali za ova četiri meseca to još nismo videli. Takođe, grad nema razvojni potencijal i na ovaj način se grad neće pokrenuti – smatra Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokret za građansku Suboticu.

​Protiv rebalansa budžeta nije bio niko, dok su odbornici okupljeni oko Demokratske stranke bili uzdržani, a predsednik odborničke grupe Saša Vučinić smatra da će pravi rebalans tek doći krajem godine.

​- Ovo pokazuje da u svakoj delatnosti nedostaje oko 5-6 miliona dinara da bi uopšte te oblasti grada funkcionisale – dodaje Vučinić.

Izvor: Subotica.com
4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada 4. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 10828

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

rebalans budžeta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.