Komentara: 20
Pregleda: 19204

Uskoro osavremenjavanje termalnih bazena na Paliću

04.05.2016. u 11:41h
Izvor: Blic
Uz ulaganje od samo 30.000 evra Palić će uskoro dobiti savremeni termalni bazen.
Uskoro osavremenjavanje termalnih bazena na Paliću

Kupalište sa vodom od 36 stepeni otvoreno je još 1984. godine, ali se u njemu u jeku letnje sezone okupi svega 150 ljudi zbog čega u preduzeću "Park Palić" žele da ga obogate novim sadržajima, iskoriste potencijale termalne vode i Paliću vrate naziv banjskog lečilišta.

U toku je prečišćavanje i dezinfekcija vode, a sa otvaranjem turističke sezone počeće i radovi na pokrivanju postojećeg bazena. Uređenje, dogradnju dva manja bazena, ugradnju podnog grejanja i natkrivanje finansiraće preduzeće, lokalna samouprava i Ministarstvo trgovine i turizma.

- Novim sadržajima i pravilnim korišćenjem termalne vode sigurno će se povećati broj posetilaca, koji sada odlaze u druge gradove i države zbog banjskog turizma. Do kraja letnje sezone pokrićemo bazen odozgo i sa strane, a u plato od 400 kvadrata ugraditi podno grejanje - kaže zamenik direktora "Park Palić" Miladin Vidaković.

On objašnjava da na Paliću već 40 godina postoje dve termalne bušotine, a da u okolini ima još šest izvora, i da će upravo iz njih lekovita voda stizati do buduće banje.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 19204

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.