Komentara: 8
Pregleda: 10088

Tehnički problemi Sagmajsterov najveći izazov

06.01.2017. u 16:22h
Izvor: Subotica.com
Deseto jubilarno učešće Gabora Sagmajstera u prva četiri dana ne protiče baš po očekivanjima, a ponajviše nevolje gorostas iz Subotice ima sa svojim dvotočkašem koji ga je u nekoliko navrata izneverio.
Tehnički problemi Sagmajsterov najveći izazov

Subotičanin je četvrtog dana (od San Salvadora u Argentini do Tupise u Boliviji) na cilj došao kao 106. motociklista sa zaostatkom u odnosu na vodećeg za preko 4 časa, čime je trenutno 93. u konkurenciji motociklista, ali i 22. u klasi maraton. U ovoj etapi dugoj 780 kilometara išlo se iz pustinjskog dela na +40 do Anda koji su bi su bili pod snegom i debelim minusom.

Koliko je bila naporna i zahtevna ova etapa govori i podatak da čak 29 motociklista nije stiglo na cilj.

Osim sa motorom, kojeg je popravljao čak tri sata tokom trke, Sagmajster je imao problema i sa navigacijom, pa se tako posle 40. kilometra izgubio, ali nije bio jedini..

- Stigao sam ipak do cilja, bio sam priseban iako sam se izgubio negde na 40. kilometru. Nisam se samo ja izgubio. Video sam dvadesetak vozača kako lutaju kao i ja. Ne znam kako ali sam ipak našao putanju. Posle su stigli i drugi a ja sam držao lagani tempo desetak kilometara nakon čega sam ušao u fazon i do kraja je sve prošlo kako treba. Nisam preforsirao jer sam u tom momentu imao još 512 kilometara do cilja. Ali mogu reći da sam zadovoljan. Solidan tempo sam držao do kraja. -  ispričao je Subotičanin za RTS.

Tehnički problemi Sagmajsterov najveći izazov

Foto: vrelegume.rs

Bez obzira na to što njegovo prevozno sredstvo, vremešni KTM, trenutno nije na očekivanom nivou, Gabor ne klone duhom, raspoložen je i veruje da će uslediti bolji dani kada će i popraviti plasman.

Danas je na programu peta etapa od Tupiza do Oruoa u dužini od 692 kilometra. Dakar reli vozi se od 2. do 14. januara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 10088

Povezane vesti

Povezane teme

Gabor Sagmajster

dakar reli

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.