Komentara: 18
Pregleda: 11171

SVM: Mađarska nacionalna zajednica ostala je jedinstvena

25.04.2016. u 13:27h
Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Saopštenje Saveza vojvođanskih Mađara povodom juče završenih lokalnih, pokrajinskih i republičkih izbora prenosimo u celosti.
SVM: Mađarska nacionalna zajednica ostala je jedinstvena

I bez konačnog uvida u krajnje rezultate prevremenih parlamentarnih izbora od 24. aprila 2016. godine, kao i poznavanja konačnih rezultata pokrajinskih i lokalnih izbora, vidljivo je da je mađarska nacionalna zajednica ostala jedinstvena, građani su u velikom broju učestvovali na izborima, i nije pokolebljano njihovo poverenje u Savez vojvođanskih Mađara.

Kao predsednik saveza vojvođanskih Mađara želim da se i ovim putem zahvalim na ukazanom poverenju Mađarima u Vojvodini, koji nam obezbeđuju nastavak započetih poslova i daljnji rad na zaštiti političkih interesa Mađara. Nezavisno od konačnih rezultata, koji u nekim slučajevima mogu zavisiti i od 100-200 glasova, članovi mađarske nacionalne zajednice neće ostati sami u narednom četvorogodišnjem periodu, koji donosi brojne izazove u Srbiji i u regionu vezano za proces pristupanja evropskoj uniji. Zbog svega toga je veoma važno da Savez vojvođanskih Mađara, kao jedina mađarska stranka koja se opredeljuje za zaštitu nacionalnih interesa, može ostati učesnik u ovim procesima.

U Srbiji u zadnjih nekoliko godina broj Mađara je smanjen sa oko 12-15 hiljada pripadnika. U svetlu ovih podataka je posebno značajna činjenica da su birači mađarske nacionalnosti, i u pogledu postignutih i predstojećih zadataka vezanih za realizaciju nacionalno opredeljene politike, dali na ovim izborima svoje poverenje jedinoj partiji Mađara. 

Rezultat koji je postigao Savez vojvođanskih Mađara u jednoipomesečnoj kampanji je stvoren požrtvovanim radom članova stranke, aktivista i simpatizera, i želim da izrazim zahvalnost za poštenu i čistu kampanju, za dostojanstven nastup, kao i za pošten način aktiviranja naših birača u ovom periodu.

U periodu koji nam predstoji usredsredićemo se na izgradnji partnerskih odnosa u okvirima našeg proklamovanog izbornog programa, imajući u vidu u svakom momentu zaštitu nacionalnih interesa, sa osnovnim ciljem da u odnosu na postignute  rezultate ostvarimo maksimalne efekte, jer samo na taj način možemo obezbediti da nezavisno od ekonomskih, socijalnih i demografskih pokazatelja, ne dođe do rasparčavanja postignutog, već nasuprot da i u srednjoročnom periodu obezbedimo našoj zajednici siguran oslonac za opstanak na rodnoj grudi.

Izvor: Savez vojvođanskih Mađara (SVM)
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 11171

Povezane vesti

Povezane teme

savez vojvođanskih mađara

izbori 2016

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.