Komentara: 7
Pregleda: 6248

Švercovali ilegalce sa baštenskim garniturama

20.02.2012. u 15:42h
Izvor: RTV Yueco
Švercovali ilegalce sa baštenskim garniturama

Tokom vikenda na prelazu Horgoš - Reske Mađarska granična policija pronašla ukupno sedam državljana Pakistana i Avganistana koji su nelegalno pokušali da pređu granicu Srbije i Mađarske. Kako je javila mađarska agencija MTI, jednu grupu su carinici pronašli u kamionu koji je prenosio plastične table, a drugu, uz pomoć rentgena, u teretnom vozilu koje je transportovalo baštenske garniture.

Vozač prvog kamiona, bugarski državljanin, prijavio je tovar od 20 tona plastičnih tabli, koje je iz Bugarske prenosio u Nemačku. Granični službenici su posumnjali da je carinska plomba oštećena, pa su izvršili detaljniji pregled prikolice i u njoj pronašli četiri državljana Pakistana i Avganistana. U drugom kamionu, koji je takođe vozio bugarski državljanin i koji je prema zvaničnoj dokumentaciji prenosio baštenske garniture i jastuke iz Srbije u Holandiju, nakon rentgenskog pregleda, sakrivena među kutijama, pronađena su dva avganistanska i jedan pakistanski državljanin.

Protiv bugarskih vozača pokrenut je postupak zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo krijumčarenja ljudi, dok je protiv sedam državljana Avganistana i Pakistana pokrenut postupak zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice, navodi agencija MTI.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 6248
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje ljudi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.