Komentara: 3
Pregleda: 6034

Subotički tamburaški orkestar ponovo zlatnog sjaja

23.05.2016. u 16:32h
Izvor: Subotica.com
Protekle subote, 21. maja, veliki Subotički tamburaški orkestar nastupio je na 39. tradicionalnom međunarodnom festivalu tamburaške muzike u Osijeku. Tom prilikom Subotičani su poneli nagradu za najbolji orkestar festivala.
Subotički tamburaški orkestar ponovo zlatnog sjaja

Na međunarodnom festivalu tamburaške muzike u Osiječkoj Dvorani Hrvatskog narodnog kazališta takmičilo se petnaest orkestara koji su nastupali u dva takmičarska dana. Festival je namenjen koncertnim tamburaškim orkestrima i komornim tamburaškim ansamblima koji podstiču stvaralačku i interpretativnu vrednost tamburaške muzike.

Subotički tamburaški orkestar je u svom nastupu izveo kompozicije Rudolfa Bručija (IMPRESIJE II i III), Tihomira Ranogajca (GRIMIZNI SVIRAČI sa solistima Ivanom Jaramazović i Lukom Budinčevićem) i Marinka Piukovića (DA JE ŽIVOT PISMA LAGANA u izvođenju Antonije Piuković). Dirigent je bila Marijana Marki.

Posle petomesečnih priprema uloženi trud urodio je najlepšim plodom tako što je osvojeno 97,6 bodova od mogućih 100, čime  je Subotički tamburaški orkestar sasvim zaslužio zaprimio zlatnu plaketu "Paja Kolarić" koja se dodeljuje za ovakav uspeh.

Već nakon prve večeri (u subotu) na kojoj je nastupio Subotički tamburaški orkestar bilo je puno iskrenih čestitki koje izlaze iz domena čiste kurtoazije za izuzetan nastup. Po završetku druge festivalske večeri žiri je saopštio rezultate i članovi orkestra su znali to prikladno da proslave.

Ovaj uspeh na festivalu u Hrvatskoj je još jedan lep uvod u proslavu 40-te godišnjice rada ovog orkestra.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 6034

Povezana vest

Povezane teme

subotički tamburaški orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.