Komentara: 0
Pregleda: 2655

Subotica krajem jula domaćin velikog međunarodnog bokserskog turnira

31.05.2016. u 10:26h
Izvor: Subotičke novine
Subotica krajem jula domaćin velikog međunarodnog bokserskog turnira

U Subotici će se od 19. do 23. jula održati veliko boksersko takmičenje - Vojvođanska zlatna rukavica. Biće to međunarodno takmičenje u boksu za juniore i juniorke. Juniori će se boriti za 34. titulu „rukavice“, a juniorke za petu.

- Očekujemo oko 300 učesnika, iz najmanje 20 država, a postoje najave da će gostovati i takmičari iz SAD-a. Dolaze nam sve bokserske sile, očekuje se zaista kvalitetan tunir, uostalom to je i međunarodni turnir prve kategorije - ističe Mirko Antelj, predsednik Boks kluba "Spartak".

Spartak je imao uvek svoje učesnike, od Danila Jovanovića, prvog osvajača „rukavice“ 1980. godine, do Denisa Memetovića 2010. i Vanje Bačića 2011. godine.

- Naši najbolji juniori su izrasli u seniore, sada imamo jednu novu generaciju Spartaka, a teško je trenutno očekivati da se oni bore za trofej.

Nakon „rukavice“ kreću pripreme za ligaška takmičenja.

- Zvanična Liga Srbije će sigurno krenuti, da li na jesen, ili na zimu, a Spartak će sigurno biti njen član. Takođe, bićemo i deo Evropske boksing lige - ističe Antelj i sa žaljenjem konstatuje da je nedostatak jakog Saveza i jake lige prilično unazadio boks. - Da je Liga Srbije bila jaka kao što je nekad bila, sigurno bi imali evropske i svetske, pa i olimpijske prvake. Nije kasno ni da ih danas imamo, samo treba da dođu pravi ljudi na prava mesta. U Spartaku smo se trudili da rad ostane na visokom nivou, a time se ne može pohvaliti mnogo klubova u Srbiji. Spartak uz to nikome nije dužan, teško je, ali uspevamo. Kako, ne pitajte, ni samo ne znamo.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2655

Povezane vesti

Povezane teme

bokserski klub spartak

vojvođanska zlatna rukavica

bokserski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.